ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο Χίου: Συχνές αεροδιακομιδές ασθενών λόγω ελλείψεων προσωπικού

Νοσοκομείο Χίου: Συχνές αεροδιακομιδές ασθενών λόγω ελλείψεων προσωπικού

Το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στη ΒΙΑΛ και το Γενικό Νοσοκομείο Χίου επισκέφθηκε κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβουλίου του 1ου Περιφερειακού Τμήματος Αττικής & Νήσων Αιγαίου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), μαζί με εκπρόσωπο του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Διοίκησης.

Το κλιμάκιο της ΕΝΕ διαπίστωσε ότι το έργο του νοσηλευτικού προσωπικού στο νησί διεξάγεται σε δύσκολες συνθήκες, λόγω των ελλείψεων προσωπικού, εν μέσω μάλιστα της προσφυγικής κρίσης.

Πιο συγκεκριμένα, η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΒΙΑΛ απέδωσε σημαντικές πληροφορίες για τη διερεύνηση υγειονομικών αναγκών που έχουν προκύψει στην περιοχή, εξαιτίας του προσφυγικού - μεταναστευτικού προβλήματος.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο», το κλιμάκιο των εκπροσώπων επισκέφθηκε όλους τους χώρους και τις κλινικές και συνομίλησε με τους νοσηλευτές για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, η οποία ενώ πληροί όλες τις προδιαγραφές από πλευράς ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων, υπολειτουργεί λόγω της έλλειψης ιατρών και νοσηλευτών με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν όλα τα κρεβάτια και οι ασθενείς να μεταφέρονται με αεροδιακομιδές σε άλλα νοσοκομεία, επιβαρύνοντας με αυτόν τον τρόπο το σύστημα υγείας. Στη συνέχεια, το κλιμάκιο των εκπροσώπων συναντήθηκε με τη διευθύντρια και τους προϊστάμενους Νοσηλευτικών Τομέων, τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου και ενημερώθηκε αναλυτικά για όλα τα προβλήματα των νοσηλευτών, λαμβάνοντας την πλήρη εικόνα για το δύσκολο έργο, το οποίο φέρνει εις πέρας το σύνολο του νοσηλευτικού προσωπικού και ιδιαίτερα μεσούσης της προσφυγικής κρίσης.

ene2

Η επίσκεψη του κλιμακίου της ΕΝΕ έγινε με την ευκαιρία της διεξαγωγής της 1ης Νοσηλευτικής Ημερίδας του Γενικού Νοσοκομείου Χίου «Σκυλίτσειο», που πραγματοποιήθηκε στο «Ομήρειο» Πνευματικό Κέντρο του Δήμου και συνδιοργανώθηκε με το 1ο Περιφερειακό Τμήμα Αττικής & Νήσων Αιγαίου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και τελούσε υπό την αιγίδα της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης. Η ημερίδα περιελάμβανε δύο ομιλίες ειδικής θεματολογίας, τρία στρογγυλά τραπέζια και δύο κλινικά φροντιστήρια. Η συμμετοχή στις πρωινές διαλέξεις ξεπέρασε τα 120 άτομα (σύμφωνα με τη λίστα συμμετεχόντων), ενώ τα κλινικά φροντιστήρια υπερκάλυψαν τα απαιτούμενα άτομα συμμετοχής καθώς υπήρξαν και επιπλέον συμμετοχές. Επιπλέον, κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας, οι νοσηλευτές ενημερώθηκαν από το ΔΣ του 1ουΠΤ της ΕΝΕ, για τις τρέχουσες επαγγελματικές εξελίξεις στο νοσηλευτικό χώρο.

Σχετικές ειδήσεις