ΥΓΕΙΑ

Κρεμάλες έξω από το υπουργείο Υγείας - Συγκέντρωση εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου (video)

Κρεμάλες έξω από το υπουργείο Υγείας - Συγκέντρωση εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου (video)

Την υποχρηματοδότηση του ψυχιατρικού νοσοκομείου καταγγέλουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, τη φύλαξη και τη σίτιση.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα (20/04) το πρωί, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, τη φύλαξη και τη σίτιση του ψυχιατρικού νοσοκομείου Δρομοκαΐτειο.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι «ενδεικτικό της θέσης για την τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι υπηρεσίες του νοσοκομείου λόγω της υποχρηματοδότησης, είναι η έλλειψη όχι μόνο υγειονομικού υλικού, αλλά και βασικών ειδών καθαρισμού όπως απορρυπαντικά, σακούλες απορριμμάτων κ.α, τα οποία πολλές φορές τα αγοράζουν με δικά τους χρήματα οι εργαζόμενοι».

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι είναι πέντε μήνες απλήρωτοι, έχουν «στήσει» κερεμάλες κοντά στην είσοδο του υπουργείου ενώ ανήρτησαν πανό στο οποίο αναγράφεται το σύνθημα «Χώνουμε το ΕΣΥ 3 μέτρα κάτω από τη γη».

Διεκδικούν την επανασύσταση των οργανικών τους θέσεων για τις ειδικότητες φύλαξης - σίτισης - καθαριότητας και μονιμοποίησή τους, την άμεση και επαρκή χρηματοδότηση έτσι ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε εργολάβους, αλλά και οι εργαζόμενοι με ατομικές συμβάσεις και να γίνει η προμήθεια του απαραίτητου υγειονομικού υλικού και υλικών καθαριότητας.

Δείτε εικόνες από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας:

Σχετικές ειδήσεις