ΥΓΕΙΑ

Υγειονομική ένδεια στο Καστελλόριζο – Συνάντηση Βλασταράκου με τον υπουργό Υγείας

Υγειονομική ένδεια στο Καστελλόριζο – Συνάντηση Βλασταράκου με τον υπουργό Υγείας

Τις τραγικές ελλείψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού στο Καστελλόριζο, οι οποίες αναγκάζουν τους κατοίκους του νησιού να μεταβαίνουν στη Ρόδο ή ακόμα και στην Τουρκία για απλές βιοχημικές εξετάσεις, μετέφερε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος, στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και στη διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Όλγα Ιορδανίδου.

Τις συνθήκες υγειονομικής ένδειας, διαπίστωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο ακριτικό νησί.

Ο κ. Βλασταράκος τόνισε την αναγκαιότητα άμεσης πρόσληψης ενός ιατρού γενικής ιατρικής και μιας νοσηλεύτριας, καθώς επίσης και την άμεση λειτουργία των 2 αναλυτών, αιματολογικού και βιοχημικού για να μην αναγκάζονται οι κάτοικοι να μεταβαίνουν για μία απλή εξέταση, είτε σε απόσταση 70 μιλίων στη Ρόδο, είτε το πλέον πιθανό, σε απόσταση ενός μιλίου απέναντι στην Τουρκία. Μάλιστα, επισήμανε ότι θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ να ενισχύσει οικονομικά τον ιατρό και τη νοσηλεύτρια που θα διοριστούν στο Καστελλόριζο, ώστε να υπάρχει και οικονομικό κίνητρο για τη μετάβασή τους στην ακριτική αυτή περιοχή.

Σημείωσε επίσης και τις ενέργειες που πρόκειται να κάνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, για να τεθούν σε λειτουργία άμεσα οι δύο αναλυτές.

Όπως τονίζει ο ΠΙΣ, η συνεργασία με το υπουργείο Υγείας θα είναι συνεχής, προκειμένου να δοθούν λύσεις στο καίριο αυτό πρόβλημα και οι κάτοικοι της ακριτικής, με εθνική σημασία για τη χώρα μας, περιοχής να αισθάνονται ασφαλείς.

Σχετικές ειδήσεις