ΥΓΕΙΑ

Ευαγγελισμός: Διαβεβαίωση για τα δεδουλευμένα στους εργολαβικούς εργαζόμενους

Ευαγγελισμός: Διαβεβαίωση για τα δεδουλευμένα στους εργολαβικούς εργαζόμενους

Για την καταβολή των δεδουλευμένων τριών μηνών στους εργολαβικούς εργαζόμενους εντός των επόμενων ημερών, δεσμεύθηκε προφορικά η διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», μετά την κινητοποίηση που πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου (ΣΕΝΕ), το πρωί της Τετάρτης (29/06/2016).

Συγκεκριμένα, το ΣΕΝΕ έδωσε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για την καταβολή των δεδουλευμένων. «Πάνω από 400 εργολαβικοί εργάτες (καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι, σεκιούριτι, βοηθοί μάγειρες, εργάτες κ.λπ.) που καλύπτουν υπηρεσίες και πάγιες ανάγκες του νοσοκομείου, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων, σημειώνοντας ότι «με το "αιτιολογικό" της λήξης των συμβάσεων οι πάρεδροι δεν εγκρίνουν τα κονδύλια».

«Στην ουσία» όπως αναφέρεται «οι εργολάβοι δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους», ενώ «τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας αδιαφορούν προκλητικά», αφού, όπως υποστηρίζεται, «η συγκυβέρνηση με τη στάση της αποδεικνύει ότι πρόθεσή της είναι να οδηγήσει τους εργαζόμενους στα συνεργεία από την αυθαιρεσία και τρομοκρατία των εργολάβων στο αίσχος των ατομικών συμβάσεων».

Το Σωματείο έχει κάνει επανειλημμένες παραστάσεις διαμαρτυρίας στη διοίκηση και στην εργολάβο και καλεί την Επιθεώρηση Εργασίας να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει τα ανάλογα μέτρα, επισημαίνοντας ότι «είναι πρωτίστως ζήτημα πολιτικής βούλησης να ξεπεραστούν οι όποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες» και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα.

Ρoή Ειδήσεων