ΥΓΕΙΑ

ΥΠΥΓ: Καμία παύση ή αναστολή λειτουργίας του νοσοκομείου Αμαλιάδας

ΥΠΥΓ: Καμία παύση ή αναστολή λειτουργίας του νοσοκομείου Αμαλιάδας

Τους πολίτες της Αμαλιάδας και γενικότερα του νομού Ηλείας διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας, ότι «ουδέποτε ήταν, είναι ή θα είναι στη βούληση και στο σχεδιασμό του υπουργείου, η παύση ή η αναστολή, έστω και προσωρινή, της λειτουργίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας καθώς και οποιουδήποτε άλλου νοσοκομείου της χώρας».

Αντίθετα, το νοσοκομείο ενισχύεται, σημειώνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο υλοποίησης των δεσμεύσεων για τη στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας.

Συγκεκριμένα, έχουν εγκριθεί οι εξής θέσεις:

- 1 θέση Επικουρικού Χειρουργού, η οποία έχει ήδη καλυφθεί.

- 2 θέσεις Μόνιμων Ιατρών – Παθολόγων ΕΣΥ, οι οποίες έχουν ήδη εγκριθεί και θα προκηρυχθούν άμεσα.

- 1 θέση Επικουρικού Αναισθησιολόγου, η οποία έχει ήδη ανοίξει από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια (6η Υ.ΠΕ.) και σύντομα θα καλυφθεί.

- 1 θέση Φαρμακοποιού, 2 θέσεις ΤΕ Ραδιολογίας/Ακτινολογίας, 1 θέση Τεχνικού ΔΕ με ειδικότητα εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου από τις προκηρύξεις 4Κ και 5Κ του ΑΣΕΠ, για τις οποίες έχουν αναρτηθεί οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων και βρίσκονται στο στάδιο του διορισμού.

- 1 θέση Διοικητικού ΤΕ, 1 θέση Υδραυλικού ΥΕ, 1 θέση Βοηθ. Υγειονομικού Προσωπικού ΥΕ, οι οποίες είναι θέσεις επικουρικού προσωπικού και η διαδικασία κάλυψής τους βρίσκεται στο στάδιο της επιλογής από την 6η Υ.ΠΕ.

«Στέλνουμε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι αποτελεί ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης η στήριξη και η αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με σκοπό όλοι να απολαμβάνουν υπηρεσίες Υγείας υψηλού επιπέδου και οι εργαζόμενοι να δίνουν τον αγώνα τους σε ένα αξιοπρεπές εργασιακό περιβάλλον» σημειώνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σχετικές ειδήσεις