ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο «Αττικόν»: 140 ράντζα στη γενική εφημερία! (pics)

Νοσοκομείο «Αττικόν»: 140 ράντζα στη γενική εφημερία! (pics)

«Πεδίο μάχης» θύμιζε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» στη γενική εφημερία της Τρίτης (05/07/2016), κατά την οποία εισήχθησαν πάνω από 230 ασθενείς εκ των οποίων οι 140 νοσηλεύθηκαν σε ράντζα-φορεία!

Επιμέλεια: Διονυσία Προκόπη

Το νοσοκομείο λειτουργεί συνεχώς με υπερπληρότητα έως και 130%, νοσηλευτικές πτέρυγες των 35 και 40 κλινών δέχονται έως και 60 ασθενείς, ενώ ο αριθμός των νοσηλευτών είναι κάτω από τα όρια ασφαλείας σε όλες τις κλινικές.

Την αθλιότητα που βιώνουν ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό, λόγω της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, καταγγέλλει το Σωματείο των εργαζομένων στο ΠΓΝ «Αττικόν».

«Εμείς, οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου, αποφασίσαμε να καταγγείλουμε για άλλη μια φορά την αθλιότητα που ζουν οι ασθενείς και οι υγειονομικοί του νοσοκομείου, την επικίνδυνη και εξευτελιστική νοσηλεία των ασθενών μας σε ράντζα και φορεία στους διαδρόμους. Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο υπάρχουν 140 ράντζα και φορεία στους διαδρόμους.

Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για να γίνει το ΑΤΤΙΚΟ ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο, μιας πραγματικής ιατρονοσηλευτικής φροντίδας, είτε το θέλει η διοίκηση και οι υπηρεσίες του υπουργείου υγείας είτε όχι. Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτό το χάλι.

Κάνουμε πολλά χρόνια υπομονή. Έχουμε εξαντλήσει όλα τα μέσα (ακόμα και καταθέσεις στον εισαγγελέα), έχουμε επανειλημμένα δημοσιοποιήσει το πρόβλημα, έχουμε τεκμηριώσει επιστημονικά τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας. Έχουμε προβεί σε αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις. Έχουμε τη στήριξη όλων των φορέων της περιοχής (σωματείων, δήμων, λαϊκών επιτροπών και λοιπών φορέων)» αναφέρουν οι εργαζόμενοι και τονίζουν:

«Για το πρόβλημα με τα ράντζα στο ΑΤΤΙΚΟ δεν ευθύνονται οι γιατροί και το προσωπικό! Το πρόβλημα είναι συνέπεια της πολιτικής της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση και η προηγούμενη».

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Αττικόν» ζητούν την άμεση επαναλειτουργία του νοσοκομείου Λοιμωδών, πλήρως στελεχωμένου, την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για πλήρη λειτουργία όλων των υποδομών (χειρουργεία, εργαστήρια, ΜΕΘ, κλειστές νοσηλευτικές πτέρυγες, ΤΕΠ), καθώς και μαζικές προσλήψεις και επαναλειτουργία των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή (ιατρεία ΠΕΔΥ, Κέντρο Υγείας Περιστερίου, δημιουργία Κέντρων Υγείας αστικού τύπου σε κάθε δήμο.

Δείτε τις φωτογραφίες από τη γενική εφημερία της Τρίτης στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις