ΥΓΕΙΑ

Προλάβετε την αφυδάτωση

Προλάβετε την αφυδάτωση
Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για την υγεία και την ομορφιά του δέρματος μας σε κάθε εποχή και κάτω από όλες τις συνθήκες.

Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για την υγεία και την ομορφιά του δέρματος μας σε κάθε εποχή και κάτω από όλες τις συνθήκες.

Η επιδερμίδα για να παραμένει υγιής και νεανική πρέπει να παίρνει την υγρασία που της χρειάζεται σε καθημερινή βάση. Όταν η επιδερμίδα «τραβάει», το δέρμα σπάει και οι λεπτές ρυτίδες κάνουν την εμφάνιση τους. Αυτά είναι μερικά από τα σημάδια ξηρότητας που εμφανίζονται όταν οι ποσότητες νερού δεν είναι επαρκείς, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να αφυδατώνεται και η όψη της να δείχνει θαμπή, άτονη και γερασμένη.

Ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται από 70% νερό και η επιδερμίδα περιέχει 10-20% νερό. Όταν η περιεκτικότητά της σε νερό πέσει κάτω από 10%, θεωρείται αφυδατωμένη. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε εξαιτίας τους τύπου επιδερμίδας (ξηρές επιδερμίδες) ή εξαιτίας της διαδικασίας γήρανσης ή λόγω της μη πρόσληψης ικανοποιητικών ποσοτήτων υγρών καθημερινά.

Με τη σειρά της η αφυδάτωση της επιδερμίδας οδηγεί σε καταστροφή των κυττάρων, απώλεια ελαστικότητας των ιστών, απώλεια σφριγηλότητας και δημιουργία ρυτίδων. Η αφυδάτωση της επιδερμίδας, οι επιθέσεις από περιβαλλοντικούς παράγοντες και η κούραση αφήνουν τα σημάδια τους πάνω στην επιδερμίδα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μαύροι κύκλοι, τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας να φαίνονται κουρασμένα και «τραβηγμένα», η επιδερμίδα να χάνει την ελαστικότητά της και την τόνωσή της και να αποκτά θαμπό και ανομοιόμορφο χρώμα.

Οι εξωτερικές επιθέσεις μερικές φορές είναι τόσο μεγάλες, το κρύο, η ζέστη και οι εναλλαγές της θερμοκρασίας, που ακόμα και το δέρμα που συνήθως έχει απόθεμα σε λιπίδια και σμήγμα δεν μπορεί να αντέξει την υπερβολική απώλεια νερού.

Διαβάστε περισσότερα στο www.queen.gr