Προς ομαλοποίηση η ηλεκτρονική συνταγογράφηση εξετάσεων

Newsroom Newsroom

Προς ομαλοποίηση η ηλεκτρονική συνταγογράφηση εξετάσεων

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση εξετάσεων λόγω της εφαρμογής ICD-10 συζητήθηκαν σε συνάντηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με την ΗΔΙΚΑ και εκπροσώπους του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ, την Πέμπτη (06/10/2016).

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Κλινικοεργαστηριακών Ιατρών, Φώτης Πατσουράκος, ο πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Αναστάσιος Τάγαρης, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Λειτουργίας και Υποστήριξης Εφαρμογών της ΗΔΙΚΑ, Αθηνά Τριανταφυλλίδη, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Λειτουργίας της ΗΔΙΚΑ, Ελπίδα Φωτιάδου, ο Γιώργος Στεφανόπουλος, συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζου και ο Κυριάκος Αθανασιάδης ως εκπρόσωπος του προέδρου του ΕΟΠΥΥ σε θέματα πληροφορικής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με στόχο την ορθή αποτύπωση, χωρίς γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες, των κανόνων ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και τη στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων, προς όφελος των παρόχων και των χρηστών υπηρεσιών υγείας.

Αποφασίστηκε η εξομάλυνση των διαδικασιών χρήσης, προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των χρηστών υπηρεσιών υγείας, και σε μία εβδομάδα θα τεθεί σε εφαρμογή η έκδοση ενός παραπεμπτικού με αντιστοίχηση των ανάλογων εξετάσεων σε κάθε ICD-10 διάγνωση. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση, καθώς θα χρειάζεται μόνο ένα παραπεμπτικό, και ο γιατρός θα γράφει τις αντίστοιχες εξετάσεις για κάθε ICD-διάγνωση, την οποία πιθανολογεί.

Επίσης, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, η οποία κάθε μήνα θα συνεδριάζει με στελέχη της ΗΔΙΚΑ, για την έγκαιρη επίλυση τυχόν προβλημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved