ΥΓΕΙΑ

Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ στο νοσοκομείο Ζακύνθου

Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ στο νοσοκομείο Ζακύνθου

Παραμένουν κλειστά τα χειρουργεία

Τα αίτια που είχαν ως αποτέλεσμα πέντε ασθενείς να παρουσιάσουν επιπλοκές μετά από χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο Ζακύνθου, θα διερευνήσει κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο μεταβαίνει σήμερα (05/12/2016) στο νησί.

Η μία γυναίκα κατέληξε το πρωί της Κυριακής (04/12/2016) από πολυοργανική ανεπάρκεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, η δεύτερη ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και υπό συνεχή παρακολούθηση στο ίδιο νοσοκομείο ενώ οι υπόλοιποι τρεις- που ήταν πιο ελαφριά- είναι καλά στην υγεία τους και έχουν ήδη λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο Ζακύνθου.

Τα χειρουργεία στο νοσοκομείο Ζακύνθου θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν σε μετεγχειρητικές επιπλοκές. Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκε πλήρης και εκτενής μικροβιολογικός έλεγχος των χειρουργείων, ο οποίος απέβη αρνητικός για ύπαρξη μικροβίων. Μετά από εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 02.12.16, ανεστάλη η λειτουργία των χειρουργείων για λόγους ασφαλείας, μέχρι την πλήρη διερεύνηση από τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Υγείας των αιτιών που τις προκάλεσαν.

Σε κάθε περίπτωση, η γενική λειτουργία του νοσοκομείου παραμένει ασφαλής για τους ασθενείς και τους προσερχόμενους σε αυτό, σημειώνει, τέλος, η διοίκηση.