ΥΓΕΙΑ

Λάρισα: Οι δείκτες κοινωνικοοικονομικής αποστέρησης διαμόρφωσαν το χάρτη της ΠΦΥ

Λάρισα: Οι δείκτες κοινωνικοοικονομικής αποστέρησης διαμόρφωσαν το χάρτη της ΠΦΥ

Ενημερωτική εκδήλωση για την ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Σταμάτη Βαρδαρού, εκπροσώπων της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής, διευθυντών μονάδων ΠΦΥ, διοικητών νοσοκομείων, και εκπροσώπων συλλόγων Υγειονομικών.

Για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της νέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μίλησαν ο κ. Βαρδαρός και ο ειδικός συνεργάτης της γενική γραμματείας για την ΠΦΥ, Θ. Μυλωνέρος.

Την πρωτοβουλία χαιρέτισε ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Νέστορας Αντωνίου, επισημαίνοντας την αξία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και σημειώνοντας ότι ο γιατρός της ΠΦΥ δύναται να γνωρίζει το περιβάλλον των ασθενών, επεμβαίνοντας καταλυτικά.

Τον λόγο έλαβε ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ, Δημήτρης Δημητριάδης, ο οποίος αναφέρθηκε σε ζητήματα ορολογίας γύρω από την ΠΦΥ αλλά και στον ρόλο της ως μέσο πρόληψης.

Στη συνέχεια ο κ. Μυλωνέρος ανέλυσε διαγράμματα και δείκτες που έχουν ληφθεί υπόψη για τον ανασχεδιασμό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μεταξύ των οποίων ιδιαίτερη βαρύτητα έχουν οι δείκτες κοινωνικοοικονομικής αποστέρησης.

Ο κύκλος των παρουσιάσεων έκλεισε με τον κ. Βαρδαρό, ο οποίος αφού πρώτα παρουσίασε τον σχεδιασμό της ΠΦΥ, απάντησε σε σειρά σχολίων, αποριών και παρατηρήσεων που διατύπωσαν οι παριστάμενοι.

Σχετικές ειδήσεις