ΥΓΕΙΑ

Βασίλης Οικονόμου: Σοκ από την περιγραφή νοσηλείας στο Πανεπιστημιακό του Ρίου

Βασίλης Οικονόμου: Σοκ από την περιγραφή νοσηλείας στο Πανεπιστημιακό του Ρίου

Επίθεση στην κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξαπέλυσε ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή την επιστολή του επίτιμου Προέδρου Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων και Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη, Γιώργου Φαλτσέτου, μετά τη νοσηλεία του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου.

Η περιγραφή προκαλεί «σοκ και αγανάκτηση», κατά τον κ. Οικονόμου.

«Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, οι συνθήκες στα δημόσια νοσοκομεία θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα, υποβαθμίζουν και μειώνουν την προσωπικότητα κάθε ανθρώπου. Βεβαίως, για τους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων και τους ασθενείς, μόνο πρωτόγνωρη δεν είναι η εικόνα που περιγράφει ο δικαστής στην επιστολή του. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, καθημερινά, δίνουν το δικό τους αγώνα για να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας. Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να εξασφαλιστεί ένα αξιοπρεπές και ανθρώπινο επίπεδο παροχής υγείας.

Η κυβέρνηση ας σταματήσει να κάνει "διαπλανητικά" σχέδια και ας προσγειωθεί στη σκληρή πραγματικότητα, για την οποία φέρει ακέραιη την ευθύνη» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις