ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο «Ελπίς»: Εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (pics)

Νοσοκομείο «Ελπίς»: Εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (pics)

Την ανακαινισμένη πτέρυγα του Νοσοκομείου «Ελπίς», η οποία θα λειτουργεί πλέον ως Οφθαλμολογική και Ωτορινολαρυγγολογική κλινική, εγκαινίασε την Τρίτη (31/01/2017), ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, παρουσία εκπροσώπων του υπουργείου Υγείας, της Περιφέρειας, του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, γιατρών και νοσηλευτών.

Η νέα πτέρυγα έχει δυναμικότητα 24 κλινών, εκ των οποίων 10 στην Οφθαλμολογική και 14 στην ΩΡΛ κλινική. Μαζί με τη λειτουργία 3 κλινών της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας της Καρδιολογικής Κλινικής καθώς και μίας επιπλέον κλίνης ΜΕΘ -μετά από την ενίσχυση με προσωπικό από το ΚΕΕΛΠΝΟ- η δυναμικότητα του νοσοκομείου αυξάνεται κατά 15%. Το «Ελπίς», ένα από τα ιστορικότερα νοσοκομεία της χώρας το οποίο συμπληρώνει φέτος 170 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, διαθέτει σήμερα 204 πλήρως αναπτυγμένες κλίνες και έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί σε ετήσια βάση περισσότερους από 15.000 ασθενείς συνολικά.

Το έργο ολοκληρώθηκε εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων και βάσει των υψηλών κατασκευαστικών και υγειονομικών προδιαγραφών που απαιτεί ένα νοσηλευτικό ίδρυμα. Στο πλαίσιο της ανακαίνισης δημιουργήθηκαν ειδικοί χώροι υποδοχής των ασθενών, γραφεία ιατρών και ειδικά ιατρεία, ενώ οι κλινικές εξοπλίστηκαν πλήρως. Σημειώνεται ότι, ο χώρος της νέας πτέρυγας παρέμενε ανενεργός από το 2013.

Το χώρο εγκαινίασε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος Β, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός, παρουσία του διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Άγγελου Παπαδόπουλου, της υποδιοικήτριας της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιωάννας Διαμαντοπούλου, εκπροσώπων της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του προέδρου του Νοσοκομείου Παναγιώτη Μπέη, του διοικητή του Νοσοκομείου Χρήστου Βαράκη, διοικητών Νοσοκομείων και άλλων φορέων.

Δείτε στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr τους χώρους της ανακαινισμένης πτέρυγας

Σχετικές ειδήσεις