ΥΓΕΙΑ

Το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου αποκτά κινητή μονάδα

Το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου αποκτά κινητή μονάδα

Η κινητή μονάδα «Αργώ Ι», άρτια εξοπλισμένη με αναλυτή, καρδιογράφο και υπέρηχο, θα ενισχύσει το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε μία περιοχή της Εύβοιας, η οποία έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση.

Η κινητή μονάδα είναι δωρεά του βελγικού ιδρύματος «Sainte Pierre», με τη συνέργεια γιατρών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης των Βρυξελλών.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου, Σταμάτης Βαρδαρός, είχαν συνάντηση με τους εκπροσώπους του βελγικού ιδρύματος, την Παρασκευή (10/02/2017). Ο κ. Ξανθός ευχαρίστησε τη βέλγικη αντιπροσωπεία για την πρωτοβουλία και την χαρακτήρισε ως «έμπρακτη ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό και το δημόσιο σύστημα υγείας και ως ενέργεια που συνάδει απόλυτα με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τις ευρωπαϊκές αξίες».

Το υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι έχει πραγματοποιήσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη στελέχωση και την άμεση λειτουργική ενσωμάτωση της κινητής μονάδας στο ΕΣΥ, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες όχι μόνο στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, αλλά και στα γύρω Περιφερειακά Ιατρεία.

Η επίσημη παραλαβή της Κινητής Μονάδας, θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου το Σάββατο (11/02/2017) και το υπουργείο Υγείας θα εκπροσωπήσει ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Νέστορας Αντωνίου.

Σχετικές ειδήσεις