ΥΓΕΙΑ

Πολάκης: Ξανά σε λειτουργία τα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου

Πολάκης: Ξανά σε λειτουργία τα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου

Επίσκεψη στο νοσοκομείο Ζακύνθου πραγματοποίησε την Τετάρτη (22/03/2017), ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, για το γνωστό πρόβλημα με τα χειρουργεία, η λειτουργία των οποίων είχε ανασταλεί από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο κ. Πολάκης συμμετείχε σε σύσκεψη με τη διοίκηση του νοσοκομείου και το επιστημονικό προσωπικό του ιδρύματος, η οποία διήρκεσε τρεις περίπου ώρες. Η σύσκεψη ήταν κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα όμως με πληροφορίες, δεν ήταν λίγες οι φορές που ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του κ. Πολάκη και των γιατρών του νοσοκομείου.

Ο κ. Πολάκης, κατά την έξοδο του από τη σύσκεψη, επεσήμανε ότι «το νοσοκομείο Ζακύνθου είναι ένα πραγματικό κόσμημα, είναι ένα σύγχρονο νοσοκομείο με πολλές υποδομές, με επάρκεια ιατρικού προσωπικού και ότι ελλείψεις υπάρχουν από το υπόλοιπο προσωπικό θα τις καλύψουμε». Ακολούθως ο αναπληρώτης υπουργός Υγείας τόνισε ότι «εμείς ως κυβέρνηση κάναμε στο νοσοκομείο Ζακύνθου αυτά που κάναμε και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αυξήσαμε τον προϋπολογισμό του περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και φέτος πήρε και 750.000 χιλιάδες ευρώ από την χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ».

«Όσον αφορά στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με το θλιβερό περιστατικό που έγινε τέλη Νοεμβρίου και όλη τη διαδικασία που έγινε μετά, έχω να πω επίσημα σε συνεννόηση με την επιστημονική επιτροπή και τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι ολοκληρώθηκαν όλοι οι έλεγχοι ασφαλείας για να μπορέσει να γίνει ασφαλής επανεκκίνηση της λειτουργίας των χειρουργείων. Συγκεκριμένα έγινε, πλήρης έλεγχος και δόθηκε πιστοποίηση υπό την εποπτεία της ΚΤΥΠ (Κτηριακές Υποδομές ΑΕ), των δικτύων των αερίων, έγινε αντικατάσταση για λόγους ασφαλείας των αναισθησιολογικών μηχανημάτων, έγινε πλήρης αντικατάσταση του φαρμακευτικού υλικού, έγινε έλεγχος στα κλιματιστικά μηχανήματα και στα μηχανήματα αποστείρωσης, έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι έλεγχοι, έχουν δοθεί οι πιστοποιήσεις και από αύριο, προοδευτικά, το χειρουργείο του νοσοκομείου Ζακύνθου, αρχίζει τη λειτουργία του, σε συνεννόηση της διοίκησης με την επιστημονική επιτροπή, μέχρι την ανάπτυξη της πλήρους δυναμικότητας του» δήλωσε ο κ. Πολάκης.

Τέλος, ανέφερε ότι «με όλο αυτό το πρόβλημα είχε δημιουργηθεί μια δυσπιστία του κόσμου, η οποία πρέπει να αποκατασταθεί, για αυτό και εγώ λέω με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι το νοσοκομείο Ζακύνθου είναι ασφαλές, έχει εξαίρετο επιστημονικό προσωπικό, έχει διοίκηση που έκανε αυτά που έπρεπε και πραγματικά πρέπει να ξεκινήσει την λειτουργία του για να βοηθά τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις