ΥΓΕΙΑ

Οικονόμου: Ερωτήματα από την εσπευσμένη επαναλειτουργία των χειρουργείων στη Ζάκυνθο

Οικονόμου: Ερωτήματα από την εσπευσμένη επαναλειτουργία των χειρουργείων στη Ζάκυνθο

Την ελπίδα να μην υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στους ασθενείς, από την εσπευσμένη –όπως τη χαρακτηρίζει- επαναλειτουργία των χειρουργείων στο νοσοκομείο Ζακύνθου, εκφράζει ο Βασίλης Οικονόμου.

Με αφορμή την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, στο νησί, ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:

«Καθημερινά είναι, πλέον, τα φαινόμενα εκφυλισμού, στον οποίο οδηγεί τη δημόσια Υγεία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η επιλογή του υπουργείου Υγείας να ανοίξει τα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου πριν ακόμα εκδοθεί το πόρισμα για τα αίτια θανάτου της γυναίκας το Δεκέμβριο του 2016, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά.

Ελπίζουμε η κίνηση αυτή να μην συνδέεται με τη σημερινή (22/03/2017) επίσκεψη του υπουργού Αναπληρωτή στο νησί, ο οποίος θυμήθηκε να επισκεφτεί τη Ζάκυνθο, σχεδόν τρεις μήνες μετά το δραματικό γεγονός.

Εάν ισχύει, πάντως, η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ ότι τα δύο γεγονότα τελικώς συνδέονται, κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν.

Εμείς από την πρώτη στιγμή επισκεφθήκαμε το νοσοκομείο του νησιού και φέραμε το μεγάλο αυτό ζήτημα στη Βουλή. Η Υγεία είναι πάνω από κομματικές φιέστες και “πανηγύρια". Ελπίζουμε η εσπευσμένη επαναλειτουργία των χειρουργείων στο νοσοκομείο Ζακύνθου να μην έχει αρνητικές συνέπειες στους ασθενείς».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σε χθεσινή (21/03/2017) της ανακοίνωση, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ζακύνθου ανοίγει άρον – άρον τα χειρουργεία του Νοσοκομείου χωρίς να πληρούνται οι όροι ασφαλείας. Ακόμη δεν έχει εκδοθεί πόρισμα για τα αίτια θανάτου της τραγικής γυναίκας λίγες ημέρες μετά το χειρουργείο ρουτίνας (αφαίρεση λάμας) και για τον κίνδυνο άλλων τεσσάρων ασθενών. (...) Από τις δειγματοληψίες στην αίθουσα μαίευσης 7/2/2017, δηλαδή δύο μήνες μετά τις μετεγχειρητικές επιπλοκές και 2 ώρες μετά τον ενδιάμεσο καθαρισμό (αναφέρεται στα αποτελέσματα) και τις δειγματοληψίες 8/2/2017 μετά τον τελικό καθαρισμό (αναφέρεται στα αποτελέσματα) της αίθουσας Μαίευσης προκύπτει ότι συνεχίζουν να αποικίζονται δεκάδες νοσοκομειακά μικρόβια (μύκητες, βακτήρια) που ευθύνονται για Νοσοκομειακές Λοιμώξεις. Πώς λοιπόν 7/3/2017 λαμβάνεται απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να γίνονται έκτακτα χειρουργεία στην αίθουσα Μαίευσης έως ότου ανοίξουν τα χειρουργεία; (...)Το Υπόμνημα του Επιστημονικού Συμβουλίου απεστάλη 6/3/2017, χωρίς να γνωρίζουν ότι η Διοίκηση έχει στα χέρια της από 3/3/2017 τα αποτελέσματα των περιβαλλοντικών και εργαστηριακών ελέγχων και τα κρατάει κρυφά. Η Διοίκηση αποφασίζει να χειρουργήσουν οι χειρουργοί στην αίθουσα Μαίευσης που είναι αποικισμένη με νοσοκομειακά μικρόβια. Ή τελικά δεν θα λειτουργήσουν και έτσι το λένε;».