Καούρες: Ποιες τροφές την εντεινουν και ποιες σας ηρεμούν
Το αίσθημα «καψίματος» στο ύψος του οισοφάγου, δηλαδή η λεγόμενη «καούρα», που εμφανίζεται μετά την κατανάλωση φαγητού, αποτελεί το βασικότερο χαρακτηριστικό της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, ενός προβλήματος που ταλαιπωρεί σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού.
00.00/
Μεταξύ των κυριότερων τροποποιήσιμων παραγόντων κινδύνου για την εμφάνιση γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης περιλαμβάνονται το αυξημένο σωματικό βάρος και το κάπνισμα, ενώ η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων μπορεί να λειτουργήσει επιβαρυντικά, επιδεινώνοντας τα συμπτώματα.
Διαβάστε περισσότερα στο mothersblog.gr
Σχόλια
Trending
Ροή Ειδήσεων
Δημοφιλή
14:01
∙
WHAT THE FACT