ΥΓΕΙΑ

Πολάκης για τις κλοπές ιατρικού εξοπλισμού: Θέμα ημερών η σύλληψη της σπείρας

Πολάκης για τις κλοπές ιατρικού εξοπλισμού: Θέμα ημερών η σύλληψη της σπείρας

Μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα διάρρηξης και κλοπής ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία Λαμίας, Βόλου και στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, έκανε λόγο για οργανωμένη σπείρα.

«Τα τελευταία εικοσιτετράωρα βρίσκεται σε εξέλιξη δράση οργανωμένης σπείρας, η οποία διαρρηγνύει κλινικές ή τμήματα δημόσιων νοσοκομείων και υπεξαιρεί συγκεκριμένου είδους ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ο οποίος χρησιμοποιείται καθημερινά και σε ευρεία κλίμακα για την εξέταση ασθενών.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τους διοικητές των νοσοκομείων, έχει εξασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχιση των ραντεβού ασθενών, στα πληγέντα νοσοκομεία, αλλά και τη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας, με το υπάρχον δυναμικό υπηρεσιών φύλαξης, στα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και οι έρευνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Η σύλληψη των μελών της οργανωμένης σπείρας είναι θέμα ημερών» αναφέρει ο κ. Πολάκης.

Σχετικές ειδήσεις