ΥΓΕΙΑ

Η ανακοίνωση του «Παίδων» για το θάνατο του μαθητή από το Μενίδι

Η ανακοίνωση του «Παίδων» για το θάνατο του μαθητή από το Μενίδι

Στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» μεταφέρθηκε το βράδυ της Πέμπτης (08/06/2017) ο μαθητής από το Μενίδι, ο οποίος έπεσε αναίσθητος στο προαύλιο του σχολείου του κατά τη διάρκεια γιορτής.

Ο ανήλικος Σ.Μ., 11 ετών, διακομίστηκε στο νοσοκομείο στις 22:30 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διασωληνωμένος, σε πολύ βαριά κατάσταση. Έφερε θλαστικό τραύμα ινιακής χώρας από πτώση εξ ιδίου ύψους.

Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Το πρωί της Παρασκευής (09/06/2017) εστάλη για νεκροψία – νεκροτομή, αναφέρει η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη στιγμή που έφτασε το παιδί στο νοσοκομείο δεν είχε σφυγμούς και το τραύμα του δεν αιμορραγούσε. Οι γιατροί ξεκίνησαν άμεσα τις προσπάθειες ανάνηψης, για να κρατήσουν τον 11χρονο στη ζωή.

Το παιδί, όμως, κατέληξε. Με τη διαπίστωση του θανάτου κινείται η διαδικασία νεκροψίας – νεκροτομής από ιατροδικαστή, ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου. Το πρωί της Παρασκευής, ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς εντόπισε τη βολίδα στο κρανίο του παιδιού.

Σχετικές ειδήσεις