ΥΓΕΙΑ

Ευαγγελισμός: Χωρίς μόνιμο αγγειοχειρουργό το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας

Ευαγγελισμός: Χωρίς μόνιμο αγγειοχειρουργό το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας

Μία νεαρή κοπέλα διακομίστηκε μετά από τροχαίο, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» κατά τη γενική εφημερία της Τετάρτης (14/06/2017). Επειδή, όμως, δεν υπήρχε γιατρός της απαιτούμενης ειδικότητας στην εφημερία, δηλαδή αγγειοχειρουργός, διακομίστηκε μετά από πολλές ώρες, στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ) καταγγέλλει για «πολλοστή φορά» όπως τονίζει, ότι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας παραμένει επί χρόνια χωρίς οργανωμένο και πλήρως στελεχωμένο Αγγειοχειρουργικό Τμήμα. Το Σωματείο καταλογίζει ευθύνες στις διοικήσεις του νοσοκομείου: στις παλαιότερες, οι οποίες «εξαφάνισαν» εν μία νυκτί ακόμη και τη μία θέση ειδικευμένου αγγειοχειρουργού από τον Οργανισμό του νοσοκομείου, παρότι μάλιστα είχε ήδη προκηρυχθεί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει η κρίση και ο διορισμός μόνιμου γιατρού. Επίσης, στις επόμενες διοικήσεις μέχρι και σήμερα, οι οποίες αρκούνται σε έναν επικουρικό γιατρό αγγειοχειρουργό, δηλαδή «συμβασιούχο-όμηρο, ο οποίος προφανώς δεν γίνεται να εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Η διακομιδή σε άλλα νοσοκομεία –όσο κοντά και να είναι- δεν είναι λύση, προσθέτουν οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού», καθώς είναι απολύτως σαφές ότι πολλαπλασιάζεται γεωμετρικά ο κίνδυνος για την υγεία – την αρτιμέλεια, την ίδια τη ζωή των ασθενών.

Το ΣΕΝΕ έχει επισημάνει αναρίθμητες φορές και με κάθε τρόπο (επιστολές, κείμενα υπογεγραμμένα από τους υγειονομικούς, υπομνήματα κατατεθειμένα και στη Βουλή, κινητοποιήσεις και απεργίες) το πρόβλημα και επαναλαμβάνει: «Απαιτούμε άμεση κάλυψη με ειδικευμένους μόνιμους γιατρούς – αλλά και ειδικευόμενους - στην κρίσιμη ειδικότητα της Αγγειοχειρουργικής, στο πλαίσιο οργανωμένου Αγγειοχειρουργικού Τμήματος με τις ανάλογες κλίνες, τον εξοπλισμό και όλο το προσωπικό των υπόλοιπων και εντελώς απαραίτητων ειδικοτήτων (νοσηλευτές κλπ)».

Σχετικές ειδήσεις