Σεισμός Κως: Άμεση κινητοποίηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Newsbomb

Σεισμός Κως: Άμεση κινητοποίηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Το Περιφερειακό Τμήμα της Κω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το τοπικό Σώμα Εθελοντών Διασωστών & Ναυαγοσωστών κινητοποιήθηκε άμεσα, μετά την εκδήλωση του ισχυρού σεισμού, εντάσεως 6,4 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στη 1:31 τα ξημερώματα στο νησί.

Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της Κω μετέβησαν τάχιστα στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού, όπως τους ζητήθηκε από τις τοπικές Αρχές, προσφέροντας υλικοτεχνική βοήθεια (αλουμινοκουβέρτες) για την περίθαλψη των τραυματιών και Πρώτες Βοήθειες σε πάνω από 100 περιστατικά. Επίσης, διανεμήθηκαν 100 κουβέρτες σε κατοίκους και επισκέπτες που διανυχτέρευσαν στο δρόμο για λόγους ασφαλείας.

Επιπλέον, μία δεύτερη ομάδα Σαμαρειτών Διασωστών του Ε.Ε.Σ. ενώθηκε με το Πυροσβεστικό Σώμα, όπου προσέφερε τη βοήθειά της, έως τις πρώτες πρωινές ώρες, για την αναζήτηση τυχόν εγκλωβισμένων ή τραυματιών.

Η κατάσταση φαίνεται να εξομαλύνεται σταδιακά και η κανονικότητα να αποκαθίσταται, καθώς οι ζημιές, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περιορίζονται στην πόλη της Κω.

Παραμένοντας σε εγρήγορση και διαθέτοντας την απαιτούμενη ψυχραιμία και επαγγελματισμό, οι Σαμαρείτες Διασώστες και οι Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας του Περιφερειακού Τμήματος Κω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία τόσο με την Πολιτική Προστασία όσο και με την Κεντρική Διοίκηση του Ε.Ε.Σ., προκειμένου να συνδράμουν περαιτέρω το έργο των Αρχών, εφόσον αυτό ζητηθεί.

Τέλος, μία ακόμη ομάδα Σαμαρειτών Διασωστών από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ρόδου βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε να μεταβεί στο νησί της Κω, εάν χρειαστεί, για να ενισχύσει τις δυνάμεις του Ε.Ε.Σ. στο πεδίο.

Η βόμβα σκάει και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved