ΥΓΕΙΑ

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Καμία αλλαγή στη συνταγογράφηση

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Καμία αλλαγή στη συνταγογράφηση

Να συνεχίσουν να συνταγογραφούν με δραστική ουσία και εμπορική ονομασία στο πεδίο «Σχόλια», συστήνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) στους γιατρούς, με βάση τη σχετική απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, απορρίπτοντας την εγκύκλιο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος, έθεσε το θέμα της απόσυρσης της εγκυκλίου στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, την Τετάρτη (13/09/2017).

Ο κ. Βλασταράκος τόνισε, πέραν των όσων αναφέρονται στην επιστολή προς τον κ. Μπερσίμη, ότι «ουδείς Υπουργός και καμία Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ από το 2012 έως και σήμερα δεν τόλμησε να αμφισβητήσει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ της 21ης Νοεμβρίου 2012, η οποία και υποδεικνύει στους ιατρούς, να αναγράφουν μεν τη δραστική ουσία όπως ορίζει ο Νόμος 4052/2012, αλλά στο πεδίο σχόλιο, θα υποδεικνύουν το φάρμακο με την εμπορική του ονομασία, με το οποίο θεωρεί ο θεράπων ιατρός, ότι ρυθμίζεται ο ασθενής, σε συνεννόηση πάντοτε μαζί του και ότι οποιαδήποτε αλλαγή, συνεπάγεται ευθύνες για τον εκτελούντα».

Την επόμενη εβδομάδα καθορίστηκε συνάντηση της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ώστε να ληφθούν υπόψη τα προβλήματα τα οποία θέτει ο ΠΙΣ, καθώς και όλα τα υπόλοιπα θέματα που άπτονται της ιατρικής λειτουργίας και της περίθαλψης των πολιτών.

«Έως τότε οι ιατροί της χώρας συστήνουμε να εφαρμόζουν την απόφαση του ΔΣ του ΠΙΣ (της 21ης Νοεμβρίου 2012), η οποία είναι σε ισχύ. Τονίζουμε ότι οποιαδήποτε άλλη σκέψη ή απόφαση, αλλοιώνει την ιατρική λειτουργία, προκαλεί ζημία στην περίθαλψη των πολιτών, αλλά και στην ελληνική οικονομία. Ο ΠΙΣ δεν θα σταματήσει ούτε λεπτό να στηρίζει τη δημόσια υγεία, με όρους όμως που δεν θα την μετατρέπουν από κυρίαρχο κοινωνικό αγαθό σε εμπορεύσιμο είδος» τονίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων