Υπουργείο Υγείας: Η ανανεωμένη λίστα με τις παραλίες όπου απαγορεύεται η κολύμβηση

Newsroom Newsroom

Υπουργείο Υγείας: Η ανανεωμένη λίστα με τις παραλίες όπου απαγορεύεται η κολύμβηση

Σε νέα τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης, με την οποία απαγορεύεται η κολύμβηση στα θαλάσσια ύδατα των περιοχών της Περιφέρειας Αττικής λόγω ρύπανσης από την πετρελαιοκηλίδα, προχώρησε ο Ανδρέας Ξανθός.

Οι περιοχές αυτές είναι:

Σαλαμίνα

Στον όρμο Λιμνιώνα κατά μήκος της ακτής εκατέρωθεν του πέτρινου θεάτρου Σεληνίων, έμπροσθεν του ιστιοπλοϊκού ομίλου Σεληνίων και κατά μήκος της ακτογραμμής επί της οδού Ακτής Θεμιστοκλέους μέχρι την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Πειραιάς

1. Από την ακτή κολύμβησης πλησίον της σχολής Ναυτικών Δοκίμων ( Ακτή Θεμιστοκλέους 334) μέχρι και την παραλία της Φρεατίδας

2. Στις ακτές κολύμβησης της περιοχής «Βοτσαλάκια»

Άλιμος

Σε όλες τις ακτές κολύμβησης

Παλαιό Φάληρο

Σε όλες τις ακτές κολύμβησης

Ελληνικό – Αργυρούπολη

Σε όλες τις ακτές κολύμβησης

Γλυφάδα

Σε όλες τις ακτές κολύμβησης.

Το υπουργείο Υγείας επαναλαμβάνει την ανάγκη σήμανσης από τους υπεύθυνους των πραναφερόμενων ακτών κολύμβησης με ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε αφού ενημερωθούν από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικών Ελέγχων, να τοποθετήσουν απαγορευτικές πινακίδες στα σημεία που κρίθηκαν ακατάλληλα για κολύμβηση. Οι Λιμενικές Αρχές παρακαλούνται για την επιτήρηση των σημείων αυτών, ώστε οι πινακίδες να τοποθετούνται σε κατάλληλα σημεία και να μη καταστρέφονται.

Τέλος, επισημαίνεται ότι, επειδή το φαινόμενο είναι δυναμικό, η σχετική Υπουργική Απόφαση θα τροποποιείται ανάλογα με τις διαμορφούμενες συνθήκες των ακτών κολύμβησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved