ΥΓΕΙΑ

Πηγαίνετε στην τουαλέτα με το κινητό; Δείτε τι μπορείτε να πάθετε...

Πηγαίνετε στην τουαλέτα με το κινητό; Δείτε τι μπορείτε να πάθετε...

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που δεν αποχωρίζονται το κινητό τους ούτε όταν πηγαίνουν στην τουαλέτα.

Αυτή η κακή συνήθεια όμως μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη παρόλο που πολλοί το αγνοούν και εξακολουθούν να το κάνουν.

Έρευνες επιστημόνων έχουν αποδείξει πόσο επιβλαβές είναι αυτό για την υγεία.

Πιο συγκεκριμένα, ακόμη και αν δεν το ακουμπήσετε σε κάποια επιφάνεια της τουαλέτας υπάρχουν πολλά μικρόβια από τα οποία κινδυνεύετε. Οι ειδικοί τονίζουν ότι όλα τα μπάνια, όσο καθαρά κι αν είναι, καλύπτονται από μικρόβια, παθογόνους οργανισμούς και βακτήρια από τον εντερικό μας σωλήνα.

Η τουαλέτα αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη και τη μετάδοσή των μικροβίων.

Τέτοια μικρόβια είναι το E.coli, η σαλμονέλα και το καμπυλοβακτηρίδιο, που μπορεί να επικαθίσουν στις επιφάνειες, τις πτυχώσεις και τις θήκες των κινητών που είναι φτιαγμένες από ιδιαίτερο φιλικό προς τα μικρόβια υλικό.

Έτσι μπορεί να μολυνθείτε από ιούς και βακτήρια που προκαλούν γαστρεντερίτιδα, σταφυλοκοκκικές λοιμώξεις κλπ.

Οι ειδικοί ανέφεραν ότι οτιδήποτε αγγίζουν τα χέρια μέσα στο μπάνιο, από το χαρτί μέχρι το ίδιο το καζανάκι ή το χερούλι της πόρτας είναι βρώμικο. Έτσι αν ακουμπήσουμε κάπου το κινητό ή μπούμε μέσα στο μπάνιο και πιάσουμε κάτι απ’ όλα και μετά το κινητό ήδη μεταφέρουμε επάνω του μικρόβια που θα μας «ακολουθήσουν» ακόμη και αν φύγουμε από εκεί έχοντας πλύνει τα χέρια μας.

Επιπλέον, ακόμη κι όταν τραβάμε το καζανάκι με το κινητό στο χέρι, εκείνο μετατρέπεται σε μια πηγή παθογόνων μικροοργανισμών που μπορεί αργότερα για παράδειγμα να το ακουμπήσουμε στο τραπέζι με το φαγητό μας.

Σχετικές ειδήσεις