Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»: Ανοικτή η διοίκηση σε καταγγελίες για φαινόμενα διαφθοράς

Newsroom Newsroom

Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»: Ανοικτή η διοίκηση σε καταγγελίες για φαινόμενα διαφθοράς

Τις «δικλείδες ασφαλείας» και τις θεσμικές παρεμβάσεις κατά των φαινομένων διαφθοράς στα δημόσια νοσοκομεία και ειδικά στον Ευαγγελισμό, υπενθυμίζει η διοίκηση του νοσοκομείου.

Αφορμή αποτέλεσε η εισβολή μελών του Ρουβίκωνα σε γραφείο γιατρού, διευθυντή καρδιοχειρουργικής, τον οποίο κατηγόρησαν για χρηματισμό μετά από «επαναλαμβανόμενες πληροφορίες ότι απαιτεί από τους ασθενείς του φακελάκι».

«Το προσωπικό του Ευαγγελισμού παρέχει πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με επαγγελματισμό, αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια» αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου και τονίζει ότι είναι ανοικτή σε καταγγελίες πολιτών για τα φαινόμενα διαφθοράς.

«Υπάρχουν θεσμοί, οι οποίοι λειτουργούν, εμπιστευόμαστε και οφείλουμε να σεβόμαστε, όπως το Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Πολιτών που συστάθηκε σύμφωνα με το άρθρο 60 του Ν. 4368/2016 και την υπ’ αριθμ. πρωτ. Α3δ/Γ.Π. οικ. 10976/10.2.2017 Υπουργική Απόφαση που καθορίζει το πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας του.

Νέο θεσμό επίσης αποτελεί η Λίστα Χειρουργείου, που συστάθηκε σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Α3Α/οικ.97136/23.12.2016 Υπουργική Απόφαση, η λειτουργία της οποίας ξεκίνησε στο νοσοκομείο στις 27.3.2017 και μέχρι σήμερα αποδεικνύεται επιτυχής.

Έτσι, έχουν τεθεί ασφαλιστικές δικλείδες για τη διευκόλυνση υποβολής καταγγελιών, αναφορών, παραπόνων κ.λ.π., η διερεύνηση των οποίων άμεσα αντιμετωπίζεται με διεξαγωγή Προκαταρκτικής Έρευνας, Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και ό,τι άλλο απαιτείται» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Τα παραπάνω έχουν εμπεδωθεί στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη, που με την εμπιστοσύνη του έχει αναδείξει τον «Ευαγγελισμό» σε κορυφαίο νοσηλευτικό ίδρυμα, καταλήγει η διοίκηση του νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved