ΥΓΕΙΑ

Κακοκαιρία: Στο πλευρό των πληγέντων ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (pics & vid)

Κακοκαιρία: Στο πλευρό των πληγέντων ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (pics & vid)

Κακοκαιρία: Στη Μάνδρα Αττικής, στη Νέα Πέραμο και στις άλλες περιοχές της Δυτικής Αττικής που χτύπησε η θεομηνία την Τετάρτη (16/11/2017) βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.).

Οι Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, άρτια εκπαιδευμένοι, τέθηκαν αμέσως στη διάθεση τόσο της οικείας Δημοτικής Αρχής, όσο και της Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, αμέσως μετά την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κατόπιν εντολής του προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr Αντώνιου Αυγερινού, κλιμάκια Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών των Τμημάτων Αθήνας, Πειραιά και Ν. Σμύρνης μετέβησαν στην περιοχή. Τα κλιμάκια με δύναμη 30 εθελοντών εναλλάσσονται σε 8ωρες βάρδιες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, κλιμάκιο εθελοντών, με δύο διασωστικά οχήματα, πραγματοποιούσε περιπολίες, διανομές νερού και κουβερτών. Επίσης, προσέφερε υγειονομική κάλυψη και συνέδραμε σε απεγκλωβισμούς πολιτών και αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια.

Οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα παραμείνουν στο σημείο για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, στο πλευρό της ελληνικής πολιτείας και των κατοίκων.

Δείτε τις φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον απεγκλωβισμό ηλικιωμένης γυναίκας από διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού:

Σχετικές ειδήσεις