ΥΓΕΙΑ

Μάνδρα Αττικής: Σε εξέλιξη οι έρευνες – Ενδέχεται να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών

Μάνδρα Αττικής: Σε εξέλιξη οι έρευνες – Ενδέχεται να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών

Μόλις έξι από τα 15 θύματα της κακοκαιρίας στη Δυτική Αττική είχαν αναγνωριστεί μέχρι τις 19:00 της Τετάρτης (15/11/2017), σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Όπως επισημαίνει το Κέντρο, ο αριθμός τόσο των νεκρών όσο και των τραυματιών υπάρχει πιθανότητα να μεταβληθεί ακόμα και στα επόμενα λεπτά, γιατί σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι.

Το «Θριάσιο» Νοσοκομείο έχει τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας μετά το πέρας της πρωινής λειτουργίας του προκειμένου να διαχειριστεί αποκλειστικά αυτό τους τραυματίες και τους νεκρούς που διακομίσθηκαν από τις πληγείσες περιοχές, ανεξαρτήτως του μέσου διακομιδής τους.

Επίσης, με ενέργειες του ΕΚΕΠΥ, οι ιατροδικαστικές υπηρεσίας Αθηνών και Πειραιώς θα παραμείνουν ανοικτές όλο το βράδυ για τη διενέργεια νεκροτομιών.

Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών

Το ΕΚΕΠΥ ενημερώθηκε το πρωί της Τετάρτης στις 10:00 από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ότι στις πληγείσες, από τις πλημμύρες, περιοχές της Νέας Περάμου και της Μάνδρας Αττικής υπάρχει ανεπιβεβαίωτος αριθμός νεκρών και τραυματιών.

Περίπου στις 10:30 διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», η πρώτη τραυματίας, η οποία λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της διασωληνώθηκε. Μετά από ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, μετέβη στο «Θριάσιο» ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου προκειμένου σε συνεργασία με τη διοίκηση του νοσοκομείου να συντονίσει το έργο της διαχείρισης των τραυματιών και των νεκρών που θα διακομίζονταν από τις πληγείσες περιοχές.

Από τις 11:00 και μέχρι τις 18:30 μεταφέρθηκαν στο «Θριάσιο» 15 νεκροί (5 γυναίκες και 10 άνδρες) και διακομίσθηκαν 17 τραυματίες (6 γυναίκες και 11 άντρες). Από τους τραυματίες μία γυναίκα οδηγήθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένη, μία ακόμα στην Πνευμονολογική Κλινική, μία στην Ορθοπεδική και 3 γυναίκες και 3 άντρες στην Α΄ Παθολογική Κλινική. Οι υπόλοιποι έλαβαν εξιτήρια.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων