ΥΓΕΙΑ

Απεργία: Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία την Πέμπτη (14/12)

Απεργία: Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία την Πέμπτη (14/12)

Μόνο επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται την Πέμπτη (14/12/2017) στα νοσοκομεία και στις υπόλοιπες δημόσιες δομές υγείας, καθώς θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας λόγω της συμμετοχής των υγειονομικών στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχουν προκηρύξει επίσης 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Περνάμε στην αντεπίθεση. Δίνουμε αγωνιστική απάντηση ενάντια στα νέα μέτρα που σχεδιάζουν σε βάρος μας» αναφέρει η ΟΕΝΓΕ. Επίσης, υποστηρίζει ότι για το 2018 προβλέπεται «νέα μείωση, κατά 364 εκατ. ευρώ της ήδη πετσοκομμένης, κατά 22,8% από το 2015, κρατικής χρηματοδότησης για τα νοσοκομεία», τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των «ελλείψεων σε προσωπικό, υλικά και εξοπλισμό».

Οι γιατροί διεκδικούν υπογραφή νέας κλαδικής συμφωνίας, σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας, 5ήμερο-6ωρο-30ωρο με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα. Επίσης, αποκατάσταση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών απωλειών, πρόσφατων και παλιότερων, να μην απολυθεί κανένας επικουρικός επιμελητής, κανείς συμβασιούχος και να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα. Ζητούν, τέλος, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλο το λαό.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις