ΥΓΕΙΑ

Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ζητούν οι φυσικοθεραπευτές των νοσοκομείων

Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ζητούν οι φυσικοθεραπευτές των νοσοκομείων

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), σχετικά με την Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Ο ΠΣΦ κάνει λόγο για αδικία σε βάρος του κλάδου και συγκεκριμένα των φυσικοθεραπευτών που εργάζονται στις δημόσιες μονάδες υγείας. Η επιστολή επικαλείται την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία το πλέον κρίσιμο στοιχείο ή άλλως το καθοριστικό κριτήριο για τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας αποτελεί η επαφή με χώρους επεξεργασίας και διαλογής απορριμμάτων, ακόμη και αν ο υπάλληλος δεν ανήκει σε ειδικότητα που επιφορτίζεται με την εν γένει διαχείριση των απορριμμάτων, αρκεί να υφίσταται τις επιβαρυντικές επιπτώσεις, λόγω της παροχής των υπηρεσιών του σε χώρους όπου διενεργείται επεξεργασία απορριμμάτων.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών ζητά το ως άνω κριτήριο να εφαρμοστεί και στους χώρους των δημόσιων νοσοκομείων και, αυτομάτως, οι εργαζόμενοι φυσικοθεραπευτές να καθίστανται δικαιούχοι του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Τονίζει, επίσης, ότι από τη στιγμή που οι άλλοι επαγγελματίες υγείας λαμβάνουν το επίδομα όπως οι νοσηλευτές, θα πρέπει να ισχύσει το ίδιο και για τους φυσικοθεραπευτές, καθώς δεν εργάζονται απλώς μέσα σε νοσοκομειακούς χώρους, αλλά παρέχουν τις υπηρεσίες τους κατ’ αποκλειστικότητα εντός των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών υγείας, ερχόμενοι σε άμεση επαφή με πλήθος ασθενών και εκτιθέμενοι σε πλήθος ιογενών και, πάντως, εξαιρετικά βλαπτικών για την υγεία τους παραγόντων.

Ο πρόεδρος του ΠΣΦ, Πέτρος Λυμπερίδης, καλεί τον υπουργό Υγείας να εκδώσει αντίστοιχη εγκύκλιο, προσδιορίζοντας τους φυσικοθεραπευτές των δημόσιων νοσοκομείων και των λοιπών δομών παροχής υπηρεσιών Υγείας ως δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. «Σε διαφορετική περίπτωση, οι ρυθμίσεις περί του συγκεκριμένου επιδόματος παύουν να εφαρμόζονται με ενιαίο τρόπο, στοιχείο που προσβάλλει την αρχή της ισότητας και της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων» καταλήγει.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων