ΥΓΕΙΑ

Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος»: 15.397 θεραπείες μέσα σε ένα χρόνο

Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος»: 15.397 θεραπείες μέσα σε ένα χρόνο

Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του έκλεισε το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας».

Στο πρότυπο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας (ΚΗΝ), οι ασθενείς υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες ή επεμβάσεις και παίρνουν εξιτήριο την ίδια ημέρα.

Από τις 30 Ιανουαρίου 2017 έως 31 Δεκεμβρίου 2017, στο Κ.Η.Ν. «Νίκος Κούρκουλος» έχουν πραγματοποιηθεί:

  • 15.397 θεραπείες (κατά μέσο όρο 1.283 θεραπείες μηνιαίως και 72 ημερησίως)
  • 2.129 χειρουργικές επεμβάσεις με μηδενική θνησιμότητα και μόνο 4 διακομιδές για διανυκτέρευση στο κεντρικό κτήριο του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» (κατά μέσο όρο 9 επεμβάσεις τοπικής και γενικής αναισθησίας ημερησίως και 173 μηνιαίως)
  • 5.410 συνεδρίες ακτινοθεραπείας για 283 ασθενείς, εκ των οποίων 23 συνεδρίες αφορούσαν ολοσωματική θεραπεία για ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μυελού των οστών
  • 12.000 μαστογραφίες
  • 5.300 υπέρηχοι
  • 3.700 αιμοληψίες Παθολογικού και Χειρουργικού Τομέα
  • 1.750 καρδιολογικοί έλεγχοι στο πλαίσιο του προ-εγχειρητικού ελέγχου για τη νοσηλεία ασθενών στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας του Χειρουργικού Τομέα.

Στο Κ.Η.Ν. «Νίκος Κούρκουλος» λειτουργεί από τα μέσα του 2017 Ιατρείο Πόνου, με στόχο την ανακουφιστική φροντίδα των ασθενών. Επίσης, σε συνεργασία με τη Β' Πανεπιστημιακή Αναισθησιολογική Κλινική και το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ εκπαιδεύθηκαν τη χρονιά που πέρασε στο Κ.Η.Ν. «Νίκος Κούρκουλος» 13 ειδικευόμενοι ιατροί και 6 νοσηλευτές, οι οποίοι έλαβαν τη σχετική εξειδίκευση.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (30/01/2018) με αφορμή τη συμπλήρωση έντεκα χρόνων από το θάνατο του Νίκου Κούρκουλου και σε συνδυασμό με τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του Κέντρου, παρουσία της μεγάλης ευεργέτιδας του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», Μαριάννας Λάτση, της κόρης της Εριέττας Κούρκουλου - Λάτση, του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, καθώς και εργαζομένων και ασθενών.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος Δ.Σ.-Διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», Γεώργιος Δενδραμής, ο Διευθυντής της Κλινικής Μαστού, Ευάγγελος Φιλόπουλος και η Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Κ.Η.Ν. «Νίκος Κούρκουλος», Ευνομία Βραχνού.

Η κ. Μαριάννα Λάτση εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για το γεγονός ότι το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» μπήκε σε πλήρη λειτουργία εκπληρώνοντας τον σκοπό της προσωπικής της δωρεάς στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου και ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνετέλεσαν σε αυτήν την προσπάθεια, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τρεις ασθενείς πήραν το λόγο και ανέδειξαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Βάσει της καταμέτρησης της ικανοποίησης των ασθενών της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας Χειρουργικού Τομέα του Κ.Η.Ν. «Νίκος Κούρκουλος», το 93% εξ αυτών έκριναν εξαιρετική τη νοσηλεία τους.

Δείτε τις φωτογραφίες στην gallery του Newsbomb.gr