ΥΓΕΙΑ

Ολοκληρώθηκε η παράδοση 143 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ

Ολοκληρώθηκε η παράδοση 143 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ

Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ύψους 14 εκατ. ευρώ

Πλήρως εξοπλισμένα είναι τα 143 ασθενοφόρα τα οποία παρέδωσε προς χρήση σε παραρτήματα του ΕΚΑΒ ανά την Ελλάδα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η διάθεση των οχημάτων έγινε στο πλαίσιο δωρεάς ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ, προς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), η οποία είχε ανακοινωθεί τον Απρίλιο του 2017.

Πιο συγκεκριμένα, παραδόθηκαν 65 συμβατικά ασθενοφόρα, 22 κινητές ιατρικές μονάδες, έξι εκ των οποίων καλύπτουν με εξειδικευμένο εξοπλισμό ανάγκες μεταφοράς νεογνών, 26 ασθενοφόρα 4x4, καθώς και 30 οχήματα μικρού όγκου. Ήδη πληρώματα του ΕΚΑΒ έχουν λάβει μέρος σε εκπαίδευση για το χειρισμό των νέων οχημάτων. Επίσης, η δωρεά του ΙΣΝ περιλαμβάνει τη συντήρησή τους για 8 χρόνια.

Η κατανομή των οχημάτων ανά περιοχή είναι η εξής:

asthenofora pinakas

Μέσω της δωρεάς του, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποστηρίζει επιπλέον την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου ΕΚΑΒ Αττικής το οποίο δέχεται ετησίως άνω των 1.700.000 κλήσεων (στοιχεία ΕΚΑΒ 2016). Η αναβάθμιση αφορά, συγκεκριμένα, την ηλεκτρονική διαχείριση των περιστατικών και την εφαρμογή τηλεματικής παρακολούθησης των 200 ασθενοφόρων οχημάτων, που δρουν στην περιφέρεια Αττικής, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο, τη δυνατότητα βελτίωσης του χρόνου ανταπόκρισης κατά 25%. Επιπλέον, η δωρεά υποστηρίζει την επέκταση του υφιστάμενου συστήματος του κέντρου της Θεσσαλονίκης στο επιχειρησιακό κέντρο της Αττικής.

Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του ΙΣΝ, δήλωσε: «Με την ολοκλήρωση της δωρεάς προς το ΕΚΑΒ πραγματοποιείται ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την πρόσβαση όλων των συμπολιτών μας σε σύγχρονες, ολοκληρωμένες και ασφαλείς υπηρεσίες υγείας, που αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό. Ενισχύοντας το έργο του ΕΚΑΒ, ελπίζουμε να συνεισφέρουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής ασθενών σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στην αποτελεσματικότερη και έγκαιρη θεραπεία τους».

Το ΙΣΝ στρέφει τώρα την προσοχή του στη νέα πρωτοβουλία για τη στήριξη της Υγείας στην Ελλάδα, πρόγραμμα το οποίο αναμένεται να υπερβεί τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Είχε ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο του 2017 και αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος μέχρι σήμερα, μετά τη δημιουργία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση σειράς έργων υποδομών και εκπαίδευσης στον τομέα της Υγείας.

Από το 1996 μέχρι σήμερα, το ΙΣΝ έχει πραγματοποιήσει προγράμματα ύψους άνω των 110 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της Υγείας στην Ελλάδα, όπως η δωρεά ύψους 20 εκατ. ευρώ για την προμήθεια και αντικατάσταση δέκα γραμμικών επιταχυντών σε επτά δημόσια νοσοκομεία της χώρας, η δωρεά για την αναμόρφωση όλων των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων στη χώρα, καθώς και η δωρεά για την ανέγερση και τον πλήρη εξοπλισμό ξενώνων φιλοξενίας συγγενών ασθενών σε νοσοκομεία ανά την επικράτεια. Επιπλέον, σημαντικό αντίκτυπο είχε η πρωτοβουλία του ΙΣΝ, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Αναγέννηση και Πρόοδος», για τη δημιουργία των Κινητών Ιατρικών Μονάδων, οι οποίες προσφέρουν προγράμματα υγειονομικής φροντίδας σε κατοίκους νησιών και απομακρυσμένων περιοχών σε όλη την Ελλάδα.

Ρoή Ειδήσεων