ΥΓΕΙΑ

Παρατείνεται η θητεία των επικουρικών γιατρών

Παρατείνεται η θητεία των επικουρικών γιατρών

Παρατείνεται μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2019 η θητεία των επικουρικών γιατρών που υπηρετούν σε φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας στο Νομό Αττικής, εξαιρουμένης της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, και στο Νομό Θεσσαλονίκης, και των οποίων η θητεία λήγει από 21 Μαρτίου 2018 έως 31 Δεκεμβρίου 2018.

Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε σε Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τίτλο: «Ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/1794 και άλλες διατάξεις».

Η μισθοδοσία των επικουρικών γιατρών, καλύπτεται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η εν λόγω ρύθμιση ισχύει αναδρομικά από 21 Μαρτίου 2018. Όπως αναφέρεται, «η προτεινόμενη ρύθμιση θα έχει ευεργετικές ιδιότητες για τα Νοσοκομεία και συνεπώς για τους πολίτες, καθώς θα εξασφαλιστεί η συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας τους μέσω της παράτασης της θητείας των επικουρικών γιατρών και μάλιστα με επέκταση του επιχειρησιακού προγράμματος μη δημιουργώντας πρόσθετη επιβάρυνση».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ρoή Ειδήσεων