ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής: 30 οδοιπορικά υγείας σε ακριτικές περιοχές

Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής: 30 οδοιπορικά υγείας σε ακριτικές περιοχές

Έξι χρόνια λειτουγίας έκλεισε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με τον πρόεδρο του ΙΣΑ και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου να εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στους εθελοντές του.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, αποτελεί πρότυπη δομή πρωτοβάθμιας περίθαλψης και δωρεάν χορήγησης φαρμάκων σε οικονομικά αδύναμους ασθενείς. Οι εθελοντές ιατροί όλων των ειδικοτήτων εξετάζουν του ασθενείς, σε τακτικά ραντεβού παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 55.000 ιατρικές επισκέψεις. Καθημερινά περίπου 100 ασθενείς περνάνε το κατώφλι του ενώ χορηγούνται 300-500 φάρμακα την ημέρα. Παράλληλα το τελευταίο χρονικό διάστημα το Ιατρείο, στηρίζει τις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων παρέχοντας καθημερινά ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε δεκάδες πρόσφυγες που το επισκέπτονται.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά: «Δημιουργήσαμε χάρη στην ευαισθησία, στο πλεόνασμα ανθρωπιάς και στην αλληλεγγύη των δεκάδων εθελοντών μας, μια πρότυπη κοινωνική δομή για να διασφαλίσουμε στους ανθρώπους που έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση ότι θα βρουν το γιατρό τους και θα πάρουν τα φάρμακά, τους. Παράλληλα παλεύουμε για να στηρίξουμε τις δομές του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που καταρρέουν από την κρίση και τις αποτυχημένες κυβερνητικές πολιτικές. Με ορμητήριο την Αθήνα αυτά τα έξι χρόνια, φτάσαμε στο τελευταίο άκρο της Ελλάδα. Δίνουμε αγώνες για να διασφαλίσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του συμπολίτη μας, για ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας».

Περισσότεροι από 69 εθελοντές γιατροί, 23 ειδικοτήτων προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ιατρείο, με εβδομαδιαία παρουσία, καθώς και 200 εργαστηριακοί και κλινικοί γιατροί και ιδιωτικά εργαστήρια. Οι εθελοντές γιατροί και φαρμακοποιοί διεκπεραιώνουν μεγάλο όγκο εργασίας, συμμετέχοντας σε δράσεις για την συλλογή φαρμάκων και φροντίζοντας στη συνέχεια την κατηγοριοποίηση και ταχτοποίησή τους. Παράλληλα ετοιμάζουν αποστολές φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, σε Αγροτικά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας, Προνοιακά Ιδρύματα, Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων κ.τ.λ

Το Ιατρείο έχει 20 παραρτήματα στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στα χρόνια της λειτουργίας του έχει πραγματοποιήσει 30 οδοιπορικά υγείας, σε ακριτικές περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας. Στηρίζει 22 Δήμους σε όλη την χώρα, με Κοινωνικά Ιατρεία και Κοινωνικά Φαρμακεία, συνεργάζεται με 33 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και 26 Μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ έχει αποστείλει φάρμακα σε Δημόσια νοσοκομεία, Αγροτικά ιατρεία, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Προνοιακά Ιδρύματα και Σωφρονιστικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις