ΥΓΕΙΑ

Σύμπραξη του Δήμου Αθηναίων για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού

Σύμπραξη του Δήμου Αθηναίων για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού

Ποιοι ιατρικοί κλάδοι ιεραρχούνται – Στις 3.000 ευρώ εκτιμάται η μέση δαπάνη ανά επισκέπτη

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Αθήνας στον ιατρικό τουρισμό έχει στόχο να αναδείξει ο Δήμος Αθηναίων μέσα από τη σύμπραξη με το cluster ιατρικού τουρισμού «Athena Health Tourism». Οι δράσεις προβολής της Αθήνας ως προορισμού υγείας συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, με τους εκπροσώπους του cluster, στο οποίο συμμετέχουν μεσαίοι και μεγάλοι πάροχοι υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Ο συνεργατικός σχηματισμός «Athena Health Tourism» φιλοδοξεί να δραστηριοποιηθεί σε έξι κλάδους που αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα για την Αθήνα: τον οδοντιατρικό, τον οφθαλμολογικό, την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, την κοσμητική χειρουργική και επεμβατική δερματολογία, καθώς και τα διαγνωστικά κέντρα.

Τα οφέλη για την Αθήνα και την τοπική οικονομία θα είναι σημαντικά, αφού η εκτιμώμενη μέση ιατρική δαπάνη ανά επισκέπτη εκτιμάται στα 3.000 ευρώ, όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, Αλέξης Γαληνός. Σε δηλώσεις του, ο κ. Καμίνης υπογράμμισε τα ήδη εντυπωσιακά αποτελέσματα της σύμπραξης του δήμου με την AEGEAN και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την ανάπτυξη του τουρισμού. «Οδήγησε στο ρεκόρ των 5 εκατομμυρίων επισκεπτών κατά την περσινή χρονιά.

Αντίστοιχα και στον τομέα του ιατρικού τουρισμού διαπίστωσα ότι υπάρχει ένα ισχυρό ενδιαφέρον για επένδυση ιδιωτικών πόρων, κάτι που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να χτιστεί ένα υψηλής ποιότητας και ανταγωνιστικό προϊόν» σημείωσε.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις