ΥΓΕΙΑ

Έργα 2,5 εκατ. ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου

Έργα 2,5 εκατ. ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου

Ουσιαστική αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών και προμήθεια περιλαμβάνει η προγραμματική σύμβαση, που υπέγραψαν την Τρίτη (10/04/2018), η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Χίου «Σκυλίτσειο» Ελένη Κανταράκη.

Το έργο, το οποίο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με αντίστοιχη απόφαση της Περιφερειάρχη, έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.448.000 ευρώ, εκ των οποίων 2.200.000 ευρώ για τις κτηριακές υποδομές και 248.000 ευρώ για τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Νοσοκομείου Χίου, αφορά στη στατική ενίσχυση, επισκευή, ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση των κτηρίων 3 και 4 του Γενικού Νοσοκομείου Χίου «Σκυλίτσειο», με στόχο την αξιοποίησή τους για την κάλυψη αναγκών στέγασης κλινικών του νοσοκομείου. Πιο συγκεκριμένα, θα υλοποιηθούν εργασίες στατικής ενίσχυσης των κτηρίων, επισκευή στέγης, εσωτερικές βελτιώσεις, επισκευές και αναδιαρρυθμίσεις, αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση κελύφους, εγκαταστάσεις ενεργητικής πυροπροστασίας, ύδρευσης, αποχέτευσης, ισχυρών και ασθενών ρευμάτων, δίκτυα ιατρικών αερίων, καθώς και εγκαταστάσεις θέρμανσης - κλιματισμού.

Το έργο στοχεύει στη βελτίωση της λειτουργικότητας των υφιστάμενων χώρων, ώστε να είναι εφικτή η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του νοσοκομείου. Παράλληλα, η ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων θα επιφέρει μείωση στο κόστος λειτουργίας τους, δίνοντας τη δυνατότητα κάλυψης άλλων σημαντικών λειτουργικών αναγκών του νοσοκομείου. Πέραν των εργασιών προβλέπεται και η προμήθεια κρεβατιών, επιπλώσεων, ηλεκτρικών συσκευών κ.α., για την εύρυθμη λειτουργία των αναβαθμισμένων χώρων των κτηρίων 3 και 4.

Με βάση την προγραμματική σύμβαση, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αναλαμβάνει την υλοποίηση των εργασιών μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής ενότητας Χίου. «Με την Προγραμματική αυτή Σύμβαση, δήλωσε η Περιφερειάρχης, συνδράμουμε στην υλοποίηση του έργου του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, ώστε να αξιοποιηθούν οι διαθέσιμοι ευρωπαϊκοί πόροι και να ολοκληρωθεί ένα έργο που τόσο έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία της Χίου».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr