ΥΓΕΙΑ

Παιχνίδια για ηλικιωμένους και ασθενείς με άνοια στο 2ο Bridge Game Jam

Παιχνίδια για ηλικιωμένους και ασθενείς με άνοια στο 2ο Bridge Game Jam

Μπορούν τα παιχνίδια να δημιουργήσουν γέφυρες επικοινωνίας;

Όχημα εκπαίδευσης και απασχόλησης για άτομα που πάσχουν από άνοια γίνεται το παιχνίδι στο 2o Φεστιβάλ «Bridge Game Jam - Παιχνίδια Γέφυρες ζωής», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20-22 Απριλίου 2018, στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, την Challedu- challenging education και την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών διαταραχών Χαλκίδας.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, νέοι δημιουργοί παιχνιδιών, game developers, φροντιστές ασθενών, επιστήμονες υγείας, ασθενείς με άνοια και φοιτητές, να αλληλεπιδράσουν μέσα από το παιχνίδι, να επικοινωνήσουν και να δημιουργήσουν παιχνίδια- εργαλεία με κοινωνικό αντίκτυπο και όραμα. Η διαδικασία σχεδιασμού και δημιουργίας ενός παιχνιδιού μετατρέπεται σε διαγενεακή δράση μεταξύ νέων και ηλικιωμένων.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες του χώρου, εργαστήρια παιχνιδιού και αλληλεπίδρασης, εργαστήρια δημιουργίας παιχνιδιών, playtesting και παρουσιάσεις των παιχνιδιών.

Το φεστιβάλ θα εγκαινιάσει ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

Για την παρακολούθηση των ομιλιών και των παρουσιάσεων των παιχνιδιών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ για τη συμμετοχή στα workshops απαιτείται προεγγραφή.

Δείτε στην gallery του Newsbomb.gr το βίντεο του φεστιβάλ

Σχετικές ειδήσεις