ΥΓΕΙΑ

Ωνάσειο: Αποπληρώθηκε συσσωρευμένο χρέος 110 εκατ. ευρώ

Ωνάσειο: Αποπληρώθηκε συσσωρευμένο χρέος 110 εκατ. ευρώ

Αύξηση εσόδων και περαιτέρω μείωση λειτουργικών εξόδων κατά 1,57% σε σχέση με το 2016, παρουσίασε την περσινή χρονιά, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό πεπραγμένων του Κέντρου για το 2017, μειώθηκε στο 0,38 ο δείκτης υποσχρεώσεων – απαιτήσεων, στοιχείο που δείχνει τη σημαντική βελτίωση στη σχέση με τους προμηθευτές, με απώτερο σκοπό πάντα την εξασφάλιση καλύτερων τιμών και όρων συνεργασίας.

Επισημαίνεται, επίσης, η αποπληρωμή του συσσωρευμένου χρέους των προηγούμενων ετών, ύψους 110 εκατ. ευρώ. Το χρέος αποπληρώθηκε χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες του υπουργείου Υγείας, του Διοικητικού Συμβουλίου του Ωνασείου και των υπηρεσιών του Κέντρου, γεγονός που δίνει νέες προοπτικές στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Τα λειτουργικά στοιχεία του Ωνασείου

  • Το 2017, τα καρδιοχειρουργικά περιστατικά ανήλθαν σε 1.862 και τα καρδιολογικά σε 6.046.
  • Η νοσοκομειακή θνητότητα παραμένει χαμηλή, παρουσιάζοντας οριακή μείωση 0,21% σε σχέση με το 2016.
  • Το σύνολο περιστατικών στα Εξωτερικά Ιατρεία και τα Διαγνωστικά Τμήματα έφθασαν τα 102.341.
  • Το 2017 πραγματοποιήθηκαν οκτώ μεταμοσχεύσεις καρδιάς.

Τέλος, το Πρόγραμμα Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς άρχισε να εφαρμόζει το σχεδιασμό του για μείωση τοποθέτησης συστημάτων υποστήριξης των δύο κοιλιών (BiVAD) με αύξηση τοποθέτησης συστημάτων υποστήριξης της αριστερής κοιλίας της καρδιάς (LVAD). Η βελτίωση των πρωτοκόλλων παρακολούθησης των ασθενών προ της εμφύτευσης του συστήματος υποστήριξης της καρδιάς συνέβαλε στην αναστροφή της αναλογίας BiVAD – LVAD. Οι ασθενείς διασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής με λιγότερες επιπλοκές και μεγαλύτερο προσδόκιμο επιβίωσης.

Σχετικές ειδήσεις