ΥΓΕΙΑ

Πολάκης: Το ακτινολογικό μηχάνημα στο ΚΥ Μυκόνου λειτουργεί - Υπάρχει και ακτινολόγος

Πολάκης: Το ακτινολογικό μηχάνημα στο ΚΥ Μυκόνου λειτουργεί - Υπάρχει και ακτινολόγος

Στο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) για το Κέντρο Υγείας Μυκόνου, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Σύμφωνα με το ΣΕΥΥΠ, το ακτινολογικό μηχάνημα του Κέντρου Υγείας (ΚΥ) για διάστημα δύο χρόνων δεν λειτουργούσε δύο στις τρεις ημέρες, με αποτέλεσμα τα περιστατικά να προωθούνται στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα του νησιού.

«Όσον αφορά τα σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν το ΚΥ Μυκόνου έχω να δηλώσω τα εξής. Πρώτον, το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ αφορά τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων που είχαν στόχο την αποδόμηση του δημόσιου συστήματος υγείας. Εμείς σήμερα τα ανακαλύψαμε, τα ελέγξαμε με τους αρμόδιους μηχανισμούς και τα παραπέμψαμε στη δικαιοσύνη. Πιο συγκεκριμένα, τα προηγούμενα χρόνια παρότι υπήρχε ακτινολογικό μηχάνημα στο ΚΥ, δεν υπήρχε ούτε πρόβλεψη για ύπαρξη γιατρού ακτινολόγου ούτε όμως υπήρχε πρόβλεψη επιδιόρθωσης των συνεχόμενων βλαβών του μηχανήματος, με αποτέλεσμα ο κόσμος να στρέφεται στα ιδιωτικά ακτινολογικά κέντρα» διευκρινίζει ο κ. Πολάκης και προσθέτει:

«Σήμερα όμως, όχι μόνο το ακτινολογικό μηχάνημα λειτουργεί αλλά και έχουν προσληφθεί στο ΚΥ ένας ακτινολόγος γιατρός – για πρώτη φορά από την ίδρυση του ΚΥ-, ένας τεχνολόγος ραδιολογίας- ακτινολογίας (ΤΕ) όσο και ένας βοηθός ακτινολόγου (ΔΕ) ενώ αναμένεται να προσληφθεί από την προκήρυξη 7Κ ένας ακόμα μόνιμος βοηθός (ΔΕ). Έτσι μόνο το μήνα Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν στο ΚΥ Μυκόνου 581 ακτινογραφίες όπως καταγράφηκε στο σύστημα καταγραφής των νοσοκομείων και των ΚΥ(BI). Επιπρόσθετα, αναμένεται στο ΚΥ Μυκόνου να εγκατασταθεί ένας αξονικός τομογράφος, ένα σύστημα ψηφιακής μαστογραφίας από δωρεά από την οικογένεια Γ. Δακτυλίδη. Ως εκ τούτου γίνεται πλήρως κατανοητό ότι όχι μόνο δεν συνεχίζεται η προηγούμενη κατάσταση αλλά αντίθετα η πορεία του ΚΥ Μυκόνου έχει αλλάξει ριζικά» καταλήγει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Σχετικές ειδήσεις