Γιαννόπουλος: Το στοίχημα των ΤΟΜΥ εξαρτάται από το ίδιο το προσωπικό

Newsbomb

Γιαννόπουλος: Το στοίχημα των ΤΟΜΥ εξαρτάται από το ίδιο το προσωπικό

Σε πλήρη σύνθεση λειτουργεί εδώ και μία εβδομάδα η 5η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) η οποία υπάγεται στην αρμοδιότητα της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Η λειτουργία της ΤΟΜΥ στο χώρο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στη Σταυρούπολη έχει ξεκινήσει πριν από δύο μήνες. Σε αυτό το διάστημα έχουν εγγραφεί περίπου 300 πολίτες.

Τα εγκαίνια της μονάδας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη (29/05/2018) από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Γιώργο Γιαννόπουλο. Αναφερόμενος στο εγχείρημα της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε: «Τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι σημαντικά. Μένουν πάρα πολλά να γίνουν ακόμα. Μέσα σε αυτή τη βδομάδα πιθανότατα θα έχουμε την επαναπροκήρυξη των θέσεων γιατρών για τις υπόλοιπες ΤΟΜΥ που δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν λόγω μη διαθεσιμότητας γιατρών. Πάντως είναι πάρα πολύ δύσκολο στοίχημα και το αν θα κερδηθεί θα εξαρτηθεί από το ίδιο τους προσωπικό».

Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Γιώργος Κίρκος, ευχαρίστησε τον δήμο Παύλου Μελά και την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τονίζοντας ότι είναι ο μόνος Δήμος ο οποίος προσέφερε τόσο μεγάλη βοήθεια στο δημόσιο σύστημα υγείας παραχωρώντας τέσσερεις χώρους για τη δημιουργία ισάριθμων ΤΟΜΥ. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι είναι υλοποιήσιμος ο στόχος για τη δημιουργία 90 ΤΟΜΥ φέτος, ενώ μέσα στον επόμενο χρόνο θα έχει υλοποιηθεί όλο το πρόγραμμα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Τέλος, τόνισε, ότι με την αγαστή συνεργασία των νοσοκομείων, την Κέντρων Υγείας, των Τοπικών Ιατρείων, των Περιφερειακών Ιατρείων και των ΤΟΜΥ, θα βοηθηθούν οι πολίτες που προσέρχονται στο δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο θα είναι αξιόπιστο, ποσοτικά και ποιοτικά.

«Καθήκον της πολιτείας είναι να προσφέρει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στον τομέα της πρόληψης αλλά και της θεραπείας. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια, και με την κρίση, το δικαίωμα αυτό της Δημόσιας Υγείας των πολιτών υποχώρησε λίγο υπέρ του ιδιωτικού τομέα. Νομίζω ότι με αυτό το πρόγραμμα των Τοπικών Μονάδων Υγείας η δημόσια υγεία, η δωρεάν υγεία, επανέρχεται και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό», ανέφερε, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η βόμβα σκάει και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved