ΥΓΕΙΑ

Υδροθεραπεία για ασθενείς με αιμορροφιλία και συγγενείς αιμορραγικές διαθέσεις

Υδροθεραπεία για ασθενείς με αιμορροφιλία και συγγενείς αιμορραγικές διαθέσεις

Το πρόγραμμα υδροθεραπείας του Συλλόγου Προστασίας των Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ) απευθύνεται σε όλους τους ασθενείς με αιμορροφιλία και συγγενείς αιμορραγικές διαθέσεις.

Είναι ιατρικώς επιβεβαιωμένο ότι η υδροθεραπεία ωφελεί τους αιμορροφιλικούς ασθενείς, ενώ μπορεί ακόμα και να προλάβει την ανάπτυξη αναπηρίας ή να αναχαιτίσει την εξέλιξή της, επισημαίνει ο Σύλλογος. Επομένως, τα άτομα με αιμορροφιλία μπορούν να επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από την παρακολούθηση συνεδριών από έμπειρους φυσικοθεραπευτές, εξειδικευμένους στις επιπτώσεις και τα συμπτώματα που η πάθηση δύναται να επιφέρει.

Στόχος του Συλλόγου Προστασίας των Ελλήνων Αιμορροφιλικών είναι να προσφέρει συνεχώς λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν τα άτομα με αιμορροφιλία και συγγενείς αιμορραγικές διαθέσεις. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, υλοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών υδροθεραπείας, σε συνεργασία με τα Κέντρα Αιμορροφιλικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην προσπάθεια αυτή, όπως και συνολικά στο έργο του Συλλόγου, η Bayer Ελλάς είναι συνοδοιπόρος και υποστηρικτής. Μέσω ενημερωτικών εκστρατειών και παράλληλων δράσεων για το κοινό, προωθεί έμπρακτα το Πρόγραμμα Υδροθεραπείας του ΣΠΕΑ προς όφελος των ατόμων που πάσχουν από την ασθένεια στη χώρα μας.

Σχετικές ειδήσεις