ΥΓΕΙΑ

Εξωιδρυματικό επίδομα για ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας – Σύντομα η Υπουργική Απόφαση

Εξωιδρυματικό επίδομα για ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας – Σύντομα η Υπουργική Απόφαση

Τον πίνακα με τις μη αναστρέψιμες παθήσεις, στον οποίο έχει ενταχθεί και η Σκλήρυνση κατά Πλάκας παρακολουθεί συνεχώς το υπουργείο Εργασίας.Όπου απαιτηθεί, θα τον βελτιώσει, δεσμεύτηκε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων,Τάσος Πετρόπουλος,απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της Βουλής, βουλευτή του Ποταμιού,Σπύρου Λυκούδη, την Πέμπτη (28/06/2018).

Ο κ. Λυκούδης αναγνώρισε ως θετική την ένταξη δύο μορφών τής ασθένειας στον κατάλογο των ανίατων ασθενειών, κατέστησε σαφή την αναγκαιότητα ένταξης όλων των μορφών της σε αυτόν τον κατάλογο, λόγω της φύσης της πάθησης που είναι συνεχώς επιδεινούμενη, αλλά και λόγω της πολυπλοκότητας των συμπτωμάτων, καθώς -όπως ανέφερε- ένας ασθενής μπορεί να πάσχει από βαριάς μορφής αναπηρία που να μην είναι ορατή εκ πρώτης όψεως. Παράλληλα, τόνισε πως η πολιτεία οφείλει να προστατέψει τους ασθενείς από την ταλαιπωρία της συνεχούς παρουσίας τους στις επιτροπές του ΚΕΠΑ.

Ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε, επίσης, ότι σύντομα θα εκδοθεί απόφαση που θα δίνει και το εξωιδρυματικό επίδομα, το οποίο δεν προβλεπόταν, σε άτομα που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, όταν είναι η πάθηση στον βαθμό που ο ασθενής δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί.

«Το εξωιδρυματικό επίδομα είναι μία σημαντική δαπάνη, αλλά αναγκαία γι' αυτόν τον άνθρωπο, τον έναν που θα χρειαστεί βοήθεια. Και θα το κάνουμε και αυτό. Δεν προβλεπόταν. Το κάνουμε. Αυτό αποδεικνύει ότι συνεχώς παρατηρούμε και παρακολουθούμε από κοντά, όπως κι εσείς τονίσατε ότι οφείλουμε να κάνουμε, την πάθηση αυτή. Κι έτσι θα το βλέπουμε» κατέληξε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)