ΥΓΕΙΑ

Ο Γιάννης Μπασκόζος πρόεδρος στο εκτελεστικό όργανο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Ευρώπης

Ο Γιάννης Μπασκόζος πρόεδρος στο εκτελεστικό όργανο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Ευρώπης

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, αναδείχθηκε πρόεδρος της 26ης Μόνιμης Επιτροπής της Περιφερειακής Επιτροπής για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας Ευρώπης (26th SCRC), στο πλαίσιο των εργασιών της 68ης Συνόδου που λαμβάνει χώρα στη Ρώμη.

Η SCRC είναι το εκτελεστικό όργανο του Π.Ο.Υ. Ευρώπης και διασφαλίζει τόσο την εφαρμογή των αποφάσεων της Περιφερειακής Επιτροπής (RC) όσο και των πολιτικών δημόσιας υγείας από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας. Παράλληλα έχει συμβουλευτικό ρόλο τόσο προς την RC όσο και προς την Περιφερειακή Διευθύντρια.

Ο κ. Μπασκόζος είναι μέλος της Επιτροπής από το 2016 και η ανάδειξή του στη θέση του προέδρου αποτελεί σημαντική διάκριση για την Ελλάδα καθώς ενισχύεται η διεθνής παρουσία της χώρας στο χώρο της υγείας και η συμμετοχή στα όργανα διοίκησης του Π.Ο.Υ. Εξάλλου, η συνεργασία του υπουργείου Υγείας της Ελλάδας και του Π.Ο.Υ. Ευρώπης έχει αναβαθμιστεί μέσα από τη συνεργασία για τη μεταρρύθμιση των πολιτικών δημόσιας υγείας (πρόληψη κι αγωγή υγείας), τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τη διασφάλιση της καθολικής πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας για όλους με βάση την οδηγία του Π.Ο.Υ. «Να μην μένει κανένας πίσω».