ΥΓΕΙΑ

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας επισκέφθηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ»

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας επισκέφθηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ»
Συζητήθηκε η ένταξη της Μονάδας στο δίκτυο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναφοράς

Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» επισκέφθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Βιτένις Αντριουκάιτις, την Τρίτη (05/02/2019), στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα μας.

Στην Ογκολογική Μονάδα τον υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» Μανώλης Παπασάββας καθώς και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Παρόντες ήταν και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Λιθουανίας στη χώρα μας Ρολάντας Κατσίνσκας, καθώς και ο Πνευμονολόγος και Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας Παναγιώτης Μπεχράκης.

Υποδεχόμενη τον κύριο Αντριουκάιτις, η κυρία Βαρδινογιάννη τον ευχαρίστησε για την σημαντική του πρωτοβουλία να επισκεφθεί την Ογκολογική Μονάδα Παίδων και να ενημερωθεί αναλυτικά για τον τρόπο λειτουργίας της Μονάδας. «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για όλους μας να σας υποδεχόμαστε στο Νοσοκομείο μας. Σας υποδεχόμαστε σαν φίλους με τους οποίους μοιραζόμαστε το κοινό όραμα για την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Η παρουσία σας εδώ αποδεικνύει την ξεχωριστή σας ευαισθησία για τα παιδιά και την αφοσίωση σας στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη.

Η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε στον κύριο Αντριουκάιτις την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και στη συνέχεια τοποθέτησαν μαζί στον «Τοίχο των Αστεριών της ΕΛΠΙΔΑΣ» το αστέρι με το όνομά του.

Ο κύριος Αντριουκάιτις από την πλευρά του ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για την μεγάλη τιμή τονίζοντας στην ομιλία του την σπουδαιότητα του έργου της «ΕΛΠΙΔΑΣ», ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στις δυνατότητες συνεργασίας για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου: «Είμαι πολύ συγκινημένος που βρίσκομαι εδώ. Είναι πολύ συγκινητική στιγμή στη ζωή μου. Κάνετε πραγματικά ένα έργο ΕΛΠΙΔΑΣ. Χωρίς ελπίδα και χωρίς αγάπη δεν έχουμε μέλλον. Η ελπίδα, η πίστη και η αγάπη έχουν ρίζες. Κι εσείς κάνετε αυτή την εξαιρετική δουλειά, είστε ένα παράδειγμα ανθρωπισμού και ιδανικών. Πρέπει να καταλάβουμε την ευθύνη μας, πρέπει να γνωρίζουμε τι μπορούμε να κάνουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Έχουμε μια καλή ευκαιρία τώρα να συζητήσουμε την πιθανότητα να ενωθούμε στο δίκτυο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναφοράς».

Αμέσως μετά, η κυρία Βαρδινογιάννη και ο κύριος Αντριουκάιτις είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις δυνατότητες κοινών δράσεων της Ογκολογικής Μονάδα Παίδων και του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του παιδικού καρκίνου.

Σχετικές ειδήσεις