ΥΓΕΙΑ

Απειλείται η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου λόγω έλλειψης γιατρών

Απειλείται η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου λόγω έλλειψης γιατρών

Την άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου με το απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) από το υπουργείο Υγείας.

Λόγω των σοβαρών ελλείψεων, είναι αδύνατο να βγουν οι εφημερίες και να υποστηριχθεί η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

Ο ΙΣΑ ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΥ Καπανδριτίου, από τους εργαζόμενους που έχουν ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους, για να υποστηρίξουν την υποστελεχωμένη δομή.

Δυσκολίες υπάρχουν επίσης, στη λειτουργία του Τοπικού Ιατρείου Ωρωπού, στο πρωινό και απογευματινό ωράριο, καθώς και δυσκολία στην εξυπηρέτηση, των ιατρείων του Αυλώνα και των Αφιδνών.

«Δυστυχώς βλέπουμε καθημερνά, την κατάρρευση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που λειτουργούν πλέον οριακά λόγω της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης. Είναι σαφές ότι το πείραμα της υποτιθεμένης μεταρρύθμισης της ΠΦΥ, απέτυχε παταγωδώς και ο πολίτης δεν έχει πλέον πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας που έχει ανάγκη και μάλιστα αυτή την κρίσιμη περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη, η επιδημία της γρίπης» δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις