ΥΓΕΙΑ

Παράταση στις συμβάσεις του προσωπικού καθαριότητας στον «Άγιο Σάββα»

Παράταση στις συμβάσεις του προσωπικού καθαριότητας στον «Άγιο Σάββα»

Μέχρι τις 16/07/2019 παρατείνονται οι συμβάσεις του προσωπικού καθαριότητας στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Η διοίκηση του νοσοκομείου είχε προχωρήσει στη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου για το προσωπικό καθαριότητας, το οποίο είχε επιλεγεί με προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ, στις 17/07/2017. Μέχρι τότε το νοσοκομείο λάμβανε υπηρεσίας καθαριότητας από ανάδοχο, με πολύ μικρότερες αποδοχές αλλά και με μεγάλες καθυστερήσεις για τους εργαζόμενους.

Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου έληξαν στις 31/12/2018 και το Δ.Σ. του νοσοκομείου, με ομόφωνη απόφαση, έδωσε παράταση στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέχρι το ανώτατο προβλεπόμενο όριο. Ταυτόχρονα, προχώρησε σε νέα προκήρυξη, πάλι μέσω ΑΣΕΠ. Σημειώνεται ότι στο προσωπικό ορισμένου χρόνου - φύλαξης, καθαριότητας και σίτισης- καταβάλλονται εγκαίρως όλα τα δεδουλευμένα.

Ανακατασκευή νοσηλευτικών τμημάτων με δωρεά του ιδρύματος Λάτση

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ενέκρινε την εκπόνηση μελέτης για το έργο «Ανακατασκευή – Eκσυγχρονισμός των Νοσηλευτικών Τμημάτων του 3ου και 4ου Ορόφου κτηρίου 3 καθώς και Επεμβάσεις Βελτίωσης Λοιπών Τμημάτων» του νοσοκομείου, δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης θα εκπονηθούν σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις περί σύνταξης μελετών και προδιαγραφών του Υπουργείου Υγείας. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία περί Δωρεάς Μελετών. Για την υλοποίηση του έργου έχει εξασφαλιστεί πίστωση 3.600.000 ευρώ σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις