ΥΓΕΙΑ

Εκτός η Ακτινοθεραπεία από τη διοίκηση του Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών

Εκτός η Ακτινοθεραπεία από τη διοίκηση του Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών

Λέξη-ταμπού για το υπουργείο Υγείας είναι η ακτινοθεραπεία, υποστηρίζει η Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ), με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών (ΕΙΝΕ).

«Θεωρώ εντελώς απαράδεκτο το γεγονός ότι σε αυτό το πρώτο βήμα του ΕΙΝΕ δεν εκπροσωπείται η Ακτινοθεραπεία. Ειλικρινά αναρωτιέμαι αν πιστεύει το Υπουργείο ότι αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος για να αποφεύγει να βρίσκεται αντιμέτωπο με τα προβλήματα της Ακτινοθεραπείας στην πατρίδα μας. Δεν υπάρχει ακτινοθεραπευτική φωνή (ενώ προβλέπεται στο ΦΕΚ Α’ 43) και έτσι το πρόβλημα δεν υπάρχει!» δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Γεώργιος Πισσάκας.

«Λέξη-ταμπού δυστυχώς η Ακτινοθεραπεία για το Υπουργείο, αλλά θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα κατάματα. Και ας αρχίσει από το πιο απλό. Ας αντέξει να ακούσει τους ειδικούς. Είναι πολύ μεγάλη η ταλαιπωρία των ασθενών που έχουν ανάγκη την Ακτινοθεραπεία, σε ένα κράτος που η κυβέρνησή του θεωρεί την κοινωνική ευαισθησία ως το μεγαλύτερό της πλεονέκτημα» κατέληξε.

Στην προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών, με συντονιστή το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Γιώργο Γιαννόπουλο, συμμετέχουν οι:

ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Παθολόγος - Ογκόλογος.

ΚΑΤΤΑΜΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, Παιδίατρος, Καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (ΚΕΘ) της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».

ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ, Ογκολόγος.

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Ογκολόγος, Καθηγητής Ογκολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθυντής Παθολογικής-Ογκολογικής Κλινικής, Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Ογκολόγος, Πρόεδρος της Εταιρείας Ογκολόγων - Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.).

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Καθηγητής Αιματολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).

ΠΑΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ, Μοριακή Βιολόγος, Διευθύντρια Ιολογίας Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ».

ΣΥΡΙΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Ογκολόγος, Καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας, Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α., Διευθυντής Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η ΣΩΤΗΡΙΑ».

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (Ε.ΛΛ.Ο.Κ.).

ΒΟΒΑ-ΧΑΤΖΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, Σύμβουλος στο Γραφείο του Υπουργού Υγείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις