ΥΓΕΙΑ

«Υπουργικό πραξικόπημα» καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

«Υπουργικό πραξικόπημα» καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Την απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, καταγγέλλει ως παράνομη η διοίκηση του Συλλόγου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, με τον τρόπο αυτό ο Ανδρέας Ξανθός «επιχειρεί να νοθεύσει τη βούληση του ιατρικού σώματος της χώρας».

«Με αυθαίρετο και πραξικοπηματικό τρόπο, επιχειρεί να αμφισβητήσει τη νόμιμη Διοίκηση του ΠΙΣ, η οποία έλαβε ποσοστό 62% στις πρόσφατες εκλογές, σε αντίθεση με την προσκείμενη προς την κυβέρνηση παράταξη που έλαβε μόλις 10%» τονίζει ο ΠΙΣ.

«Η παράνομη και καταχρηστική αυτή απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Υγείας, παρά το γεγονός ότι του απεστάλησαν όλα τα προβλεπόμενα εκ του νόμου έγγραφα για την απόδειξη της νομιμότητας της εκλογικής διαδικασίας. Προφανώς ο λόγος του υπουργικού πραξικοπήματος είναι ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από τη βούληση του εκλογικού σώματος» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.

Υπενθυμίζεται ότι υπήρχαν καταγγελίες σε βάρος της παράταξης του κ. Εξαδάκτυλου για μη νόμιμη συγκρότηση του νέου ΔΣ σε σώμα, καθώς και ενστάσεις στην καταμέτρηση των ψήφων.

Πάντως, η νέα διοίκηση του ΠΙΣ επιμένει ότι είναι «νομίμως εκλεγείσα» και δηλώνει ότι θα προσφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη, προκειμένου να αποκαταστήσει τη δημοκρατία και τη νομιμότητα.

«Καλούμε τους γιατρούς της χώρας, τους Ιατρικούς Συλλόγους και τους εκλέκτορες σε ετοιμότητα προκειμένου να προασπιστούμε τις δημοκρατικές αρχές και τη νομιμότητα στον τόπο μας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΙΣ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις