ΥΓΕΙΑ

Ευαγγελισμός: Απλήρωτοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στη σίτιση και τη φύλαξη του νοσοκομείου

Ευαγγελισμός: Απλήρωτοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στη σίτιση και τη φύλαξη του νοσοκομείου

Σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη σίτιση και στην ασφάλεια – φύλαξη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», καθώς παραμένουν απλήρωτοι για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου (ΣΕΝΕ) η εργολαβική εταιρεία καθυστερεί κατ’ εξακολούθηση τις πληρωμές. «Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών των Νοσοκομείων οδηγεί μόνο σε αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών και σε ταυτόχρονη παραβίαση ακόμη και των στοιχειωδέστερων εργατικών δικαιωμάτων και μισθούς – πείνας. Οδηγεί σε ευθεία απειλή για την ασφάλεια και για την ίδια την επιβίωση εργολαβικούς εργαζόμενους. Όλα αυτά τα χρόνια και παρά τις κυβερνητικές διακηρύξεις περί "εκδίωξης των εργολάβων", τόσο στον Ευαγγελισμό όσο και σε πολλές άλλες δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, οι εργολαβικές εταιρείες συνεχίζουν να θησαυρίζουν σε βάρος των εργολαβικών εργαζομένων.

Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας ως Σωματείο προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και τους εργολάβους, αλλά και την επιθεώρηση εργασίας, οι εργολαβικές εταιρείες συνεχίζουν, ουσιαστικά ανενόχλητες, να παραβιάζουν κατάφωρα τα δικαιώματα των εργαζομένων» επισημαίνουν οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού.

Απευθυνόμενο στην πολιτική ηγεσία του υπουργείο Υγείας, αλλά και στις διοικήσεις της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του νοσοκομείου, το ΣΕΝΕ ζητά να πληρωθούν άμεσα, χωρίς καμιά καθυστέρηση και καμιά εξαίρεση οι μισθοί Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου και να εξασφαλιστεί ότι θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι κάθε μήνα, χωρίς καμία καθυστέρηση και περικοπή.

«Γνωρίζουμε καλά ότι οριστική λύση, και γι’ αυτό παλεύουμε, είναι η ανάκληση της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών, η επανασύσταση οργανικών θέσεων σε αυτές τις υπηρεσίες που σαφώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες – ζωτικές για τη λειτουργία του νοσοκομείου, και η μονιμοποίηση όλων των εργολαβικών συναδέλφων (και η πρόσληψη όσων επιπλέον χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών) με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη εργασιακά – μισθολογικά – ασφαλιστικά δικαιώματα. Σε αυτήν την κατεύθυνση, θα κλιμακώσουμε τη δράση μας εντείνοντας τις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργολαβικών συναδέλφων» καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζόμενων του Ευαγγελισμού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr