ΥΓΕΙΑ

ΕΟΔΥ: Οδηγίες για την προστασία από τον καύσωνα, για ασφαλή τρόφιμα και νερό το καλοκαίρι

ΕΟΔΥ: Οδηγίες για την προστασία από τον καύσωνα, για ασφαλή τρόφιμα και νερό το καλοκαίρι
EUROKINISSI

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ενόψει του επικείμενου καύσωνα, με θέμα τα ενδεδειγμένα προληπτικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας σε περιόδους υψηλών θερμοκρασιών με σκοπό την ενημέρωση του κοινού. 

Οι παρατεταμένα υψηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται στη Δυτική Ευρώπη, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθουν και στη χώρα μας ανεβάζοντας το θερμόμετρο στο «κόκκινο».

Κατά τη σύσκεψη ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και οι περισσότερο εκτεθειμένοι στη ζέστη.

Oδηγίες για την προστασία από τον καύσωνα

Στις κατηγορίες αυτές περιλαμβάνονται οι ηλικιωμένοι, τα βρέφη και τα παιδιά, οι έγκυες, ασθενείς που πάσχουν από χρόνια νοσήματα όπως καρδιοπαθείς, σακχαροδιαβητικοί, ασθενείς με χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια καθώς και άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, παχύσαρκοι, άνθρωποι που εργάζονται στην ύπαιθρο εκτεθειμένοι στην ηλιακή ακτινοβολία, αθλητές, άτομα που καταναλώνουν πολύ αλκοόλ ή κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Οδηγίες για ασφαλή τρόφιμα και νερό το καλοκαίρι

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στους πρόσφυγες/μετανάστες και σε ανθρώπους σε ένδεια ή σε άτομα τρίτης ηλικίας που ζουν μόνα τους. Ειδική αναφορά έγινε στις υποχρεώσεις για μέτρα επαγρύπνησης και κλιματισμού κοινόχρηστων χώρων που οφείλουν να έχουν συναρμόδια υπουργεία, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και υγειονομικές περιφέρειες της χώρας.

Εγκύκλιος Υπουργείου Υγείας 2019

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019και τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ηςΙουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019

Σχετικές ειδήσεις