ΥΓΕΙΑ

Σύγχρονο Νεφρολογικό Κέντρο στο «ΥΓΕΙΑ»

Σύγχρονο Νεφρολογικό Κέντρο στο «ΥΓΕΙΑ»

Στη δημιουργία ενός σύγχρονου Νεφρολογικού Κέντρου προχώρησε το ΥΓΕΙΑ. Πρόκειται για το Κέντρο Διάγνωσης, Θεραπείας & Έρευνας Νεφρικών Νοσημάτων (ΚΕ.ΔΙ.Θ.Ε.ΝΝ), το οποίο είναι στελεχωμένο με έμπειρο και καταρτισμένο ιατρικό προσωπικό και αναλαμβάνει τη διάγνωση, θεραπευτική αντιμετώπιση και παρακολούθηση ασθενών με παθήσεις των νεφρών, με φυσιολογική ή μη φυσιολογική νεφρική λειτουργία (νεφρική ανεπάρκεια).

Ειδικότερα, στο Κέντρο Διάγνωσης, Θεραπείας & Έρευνας Νεφρικών Νοσημάτων του ΥΓΕΙΑ, έχει αναπτυχθεί Νεφρολογική Κλινική - Τμήμα για τη νοσηλεία ασθενών με νεφρολογικά προβλήματα, καθώς και δύο τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία (ιατρείο σπειραματοπαθειών/ σπειραματονεφριτίδων και ιατρείο χρόνιας νεφρικής νόσου/χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας) για την παρακολούθηση εξωτερικών ασθενών κατόπιν ραντεβού. Το ένα διαχειρίζεται ασθενείς με σπειραματικές παθήσεις οποιασδήποτε αιτιολογίας (πρωτοπαθείς ή συνεπεία συστηματικών νοσημάτων -π.χ. συστηματικό ερυθηματώδη λύκο, αγγειίτιδες κ.α. -ή σακχαρώδη διαβήτη) καθώς και με κληρονομικά νοσήματα (π.χ. πολυκυστική νόσο, νόσο Fabry κ.α.) με προσβολή των νεφρών, ενώ το δεύτερο διαχειρίζεται ασθενείς με σοβαρή ή προχωρημένη χρόνια νεφρική νόσο. Επιπλέον, οι ιατροί του Νεφρολογικού Κέντρου παρακολουθούν ασθενείς που νοσηλεύονται σε άλλα Τμήματα και Κλινικές του ΥΓΕΙΑ, εφόσον παρουσιάσουν νεφρολογικά προβλήματα, σε συνεννόηση με τους θεράποντες ιατρούς.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Διάγνωσης, Θεραπείας & Έρευνας Νεφρικών Νοσημάτων του ΥΓΕΙΑ, Χρήστος Ιατρού, σχολίασε: «Το Νεφρολογικό Κέντρο του ΥΓΕΙΑ, είναι σε θέση να παρέχει όλες τις συμβατικές και καθιερωμένες θεραπείες για την αντιμετώπιση των νεφρολογικών προβλημάτων. Παράλληλα έχει αναπτύξει διεθνείς συνεργασίες με κορυφαία ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού και φορείς από το χώρο της βιοτεχνολογίας και της αναγεννητικής ιατρικής. Ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους ασθενείς τις πλέον καινοτόμες θεραπείες για την αντιμετώπιση της χρόνιας νεφρικής νόσου».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr