Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός-Η μάχη γιατρών και νοσηλευτών: Συγκλονίζουν οι εικόνες μέσα από την ΜΕΘ του «Παπανικολάου»

Newsbomb

Κορονοϊός: Τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, τον κόπο, την αγωνία αλλά και τη συγκίνηση και τη χαρά όταν ο ασθενής βγαίνει νικητής, καταγράφει ένα πραγματικά συγκλονιστικό βίντεο.

Τη δύσκολη καθημερινή μάχη που δίνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης για να βοηθήσουν τους ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό, κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ3.

Ο τηλεοπτικός φακός του κρατικού καναλιού, βρέθηκε στην εντατική του νοσοκομείου (όπου τη συγκεκριμένη στιγμή νοσηλεύονταν πέντε ασθενείς με κορονοϊό) και κατέγραψε τη σκληρή μάχη που δίνουν όλοι, για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, όπως αυτή του 68χρονου κ. Δημήτρη που πρόσφατα αποσωληνώθηκε και χαιρετά την κάμερα.

Η νοσηλεύτρια που τον επιβλέπει, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, εμφανίζεται να του εύχεται περαστικά και να πάνε όλα καλά. Τον βοηθά να ασκηθεί και να πάρει όλα τα φάρμακά του. Εκείνος είναι ανυπόμονος και τη ρωτά πότε θα μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του. Ο 68χρονος θα μεταφερθεί τώρα στην Πνευμονολογική κλινική.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες στο παραπάνω βίντεο

Σύμφωνα με τη γιατρό του, Αθηνά Λαυρεντιάδου, ο κ. Δημήτρης είναι πλέον σε πολύ καλή κατάσταση. «Χαιρόμαστε πάρα πολύ όταν οι ασθενείς προοδεύουν, είμαστε ευτυχισμένοι», δηλώνει χαρακτηριστικά, με συγκίνηση στον λόγο της.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Συναγερμός για τις υγειονομικές «βόμβες» στις δύο κλινικές - Έρευνα για κακουργήματα

Κορονοϊός: Θετικά νέα! Έγινε η πρώτη δοκιμή εμβολίου στην Ευρώπη

Κορονοϊός – Σας αφορά: Οι τρεις συνθήκες του καιρού που αποδυναμώνουν τον φονικό ιό

Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες

Σύμφωνα με τον προϊστάμενος της ΜΕΘ, Στέφανο Παπουτσή, «δεν αντέχεις παραπάνω από 2,5 ώρες σε αυτές τις συνθήκες. Ιδρώνεις, έχεις την αίσθηση του κλειστού χώρου, εισπνέεις διοξείδιο οπότε αρχίζεις και ζαλίζεσαι, δεν μπορείς».

Οι στιγμές είναι έντονες μέσα στη ΜΕΘ. Γιατροί και νοσηλευτές αγγίζουν και μιλούν συνεχώς στους ασθενείς και ελέγχουν τους αναπνευστήρες τους. «Είναι αρκετά επίπονη διαδικασία, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, όπως το να φοράς τον εξοπλισμό, δεν μπορείς να κάνεις τις κινήσεις που ήσουν συνηθισμένος να κάνεις. Ακόμη και η αναπνοή είναι δύσκολη σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά όταν πρέπει να βάλεις και έξτρα στολή για να κάνεις κάποιες αποστειρωμένες ενέργειες στους ασθενείς. Είναι δύσκολο ακόμη και να σκεφτείς πολλές φορές», λέει ο εντατικολόγος Βαγγέλης Καϊμακάμης.

Η κάμερα ακολουθεί και τη χρονοβόρα διαδικασία αποστείρωσης μετά την έξοδο γιατρών και νοσηλευτών από την εντατική.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτοψία του Newsbomb.gr στην κλινική «Κασταλία» - Κατεπείγουσα έρευνα για κρούσματα